background img

Articole noi

Dimensiunea penis

Intrebare : Salut !! Sunt ingrijorat de marimea penisului meu am 16 ani si jumatate. Marimea penisului meu in erectie este de ~ 11 cm. As vrea sa imi incep viata sexuala, dar imi e rusine, majoritatea fetelor vor un penis cat mai mare .... :((.
Multumesc !!

Raspuns: Omule, hai sa incep raspunsul cu o intrebare ... :) ... de fapt cu doua. Stai linistit, nu vreau si raspunsurile, sunt intrebari retorice. Raspunsurile, daca vrei, dati-le tie. Prima intrebare : cam cu cate femei ai avut, pana, acum, relatii atat de intime incat sa stii de la ele ca "vor un penis cat mai mare" ? doua ? trei ? patru ? cinci ? hai sa nu exageram ... si oricum, la cate sute si sute de mii de femei sunt, cinci este nimic. Si a doua intrebare : crezi ca ingrijorarea si "rusinea" iti vor lungi sau lati penisul, macar cu un milimetru ? Cred ca esti baiat istet si stii raspunsul, asa ca ... de ce te ingrijorezi? de ce iti este rusine ?

Acum ca ti-am dat "tema" de gandire, sa trecem la raspunsul pe care cred ca il astepti, cu toate ca s-ar putea sa nu fie chiar ceea ce crezi.

In primul rand, dimensiunea penisului este o problema de genetica, adica cu cat te-a "dotat" mama si tata, cu atat ai sa faci "treaba" in viata. Dimensiunea penisului este precum culoarea ochilor sau a parului. Eu am ochii albastri si sunt blond, priena mea are parul roscat si ochii verzi. Ce sens ar avea sa vreau sa fiu brunet ? Ce sens ar avea ca prietena mea sa doreasca sa aiba ochii albastri ? Am fi ridicoli sa purtam ochelari de soare sau caciula trasa peste urechi fiindca ne este "rusine" de culoarea ochilor sau a parului. Asa ne-au "lasat" parintii, asa ne traim viata, cum stim noi mai bine, cat putem noi de normal !

Apoi, in ceea ce priveste dezvoltarea, esti abia "pe drum"", nu ai ajuns inca "la destinatie". Intreg organismul (si penisul impreuna cu el) este in continua dezvoltare pana in jurul varstei de 18 - 19 ani. Perioada in care aceasta dezvoltare este foarte pronuntata este perioada pubertatii. In timpul pubertatii se dezvolta cel mai mult organele sexuale, atat ca dimensiune cat si ca functie. Dar dezvoltarea este un fenomen individual, caracteristic fiecarui individ si depinde de numerosi factori, cel mai important fiind factorul genetic. Nu sunt doi indivizi care sa se dezvolte in acelasi ritm. Exista diferentele de la individ la individ cu toate ca indivizii au aceeasi varsta. De aceea nu se poate stabili un "standard" de dezvoltare sau "puncte de reper" pentru 14, 16, 18 ani. Mai ai ceva vreme pana cand dezvoltarea ta se va opri. Peste vreo doi ani vei vedea care este "dotarea" finala. Deocamdata nu ai cum sa discuti despre "cam mic" sau "cam mare" - este CAM devreme.

Apoi, vaginul este un tesut muscular care se poate adapta majoritatii formelor si dimensiunilor penisurilor care "umbla" pe pamant. Iar receptorii vaginului sunt "inghesuiti" in prima treime a lungimii lui, cea de la intrare, asa ca si cu cat ai in acest moment, tot ai destul pentru a satisface majoritatea femeilor. Iar, ceea ce este cel mai important din acest punct de vedere, "centrul placerii" la femeie este clitorisul care este cat se poate de exterior, tocmai pentru a nu fi "pierdut din vedere" si a se putea ajunge la el foarte usor. Clitorisul este "butonul" pe care barbatii inteligenti apasa ca sa "lanseze" orgasmul.

Si acum inca o "tema" de gandire, cat se poate de serioasa : "Sexul este o problema de calitate, nu de cantitate" - degeaba are un barbat dotarea de "maaaaaama" daca este fraier de bubuie si habar nu are ce sa faca cu ea. Stiu femei care sunt "moarte" dupa un tip care nu "exceleaza" la capitolul "dotare jos" dar este un tip cat se poate de inteligent - "dotarea" de sus ! Stie sa-i spuna unei femei ceea ce trebuie, atunci cand trebuie si stie sa se poarte cu o femeie asa cum isi doreste ea mai mult, si in pat si in afara patului !

Sexul se simte si cu mintea si cu inima, nu numai cu penisul si cu vaginul. Reducerea placerii actului sexual la (o singura) dimensiune, cea fizica, este o problema a celor care cred ca "mult = bun" si nu reusesc sa depaseasca acest stadiu. Placerea vietii sexuale consta tocmai in POTRIVIRE - compatibilitate pe toate planurile, nu numai fizic ci si psihic si emotional.

Este cat se poate de nasanatos pentru psihic sa iti faci acest tip de probleme : "ce o sa spuna ?" ... ei bine, ce o sa spuna ? daca esti baiat destept intelegi varietatea noastra umana si faptul ca tocmai acest lucru este cat se poate de normal. Ce sa faci ? Sa iti cauti PERECHEA, sa cauti POTRIVIREA. Punct. Si cand o gasesti, tii cu dintii de ea ! :))

De ce isi amarasc viata atatia tineri, de ce se ingrijoreaza, de ce isi creeaza complexe ? Dorinta de "mai mult" a barbatului vine dintr-o dorinta de "afirmare", dorinta de "dotare superioara" a barbatului se datoreaza dorintei de dominare, de performanta cantitativa si (cred eu) lenei de a invata cat mai multe despre ce se poate face cu atat cat are. Barbatul, fiind mult mai dispus unei "cautari" fizice decat uneia mentale si emotionale, isi doreste "dotare" care sa se potriveasca cat mai multor femei si de aici si concluzia "daca e mai mare se poate potrivi la mai multe". Cred ca si cu ea cat "trompa de elefant" si cu ea cat "fluierul arbitrului" tot trebuie sa cauti femeia care ti se potriveste. Ideea vehiculata, in care cred foarte multi, este ca daca esti in prima categorie, esti "barbat" ... si toata lumea "cade pe spate".

Stiu, si tu esti barbat in devenire asa cum am fost si eu si asa cum au fost si prietenii mei. Si noi am gandit ca tine "o fi destul ?" dar in timp am acumulat experienta si ne-am desteptat. Dar tot in timp, pana sa intelegem cum e si cu ce "se mananca" sexul am avut dezamagiri si pierderi, fiindca nu am avut pe nimeni care sa ne spuna : "Fii baiat destept si cauta-ti ceea ce ti se potriveste". Poate si tu vrei, acum, ca femeia sa "cada pe spate" la vederea "dotarii" tale, sa tipe de placere de fiecare data si sa fie "in limba" dupa tine. Si asta in primul rand fiindca ai un penis "baban". Dar sa stii ca asa ceva nu te face mai "barbat". Ei bine, daca o sa ai sau nu dotarea "babana", se va vedea. Pana una, alta GANDESTE, foloseste-ti capul de sus, inainte de a incepe viata sexuala, invata de la noi cei care am "dat cu capul de pragul de sus", nu iti face si tu "cucuie" pana sa ajungi la concluzia pe care ti-o spunem noi.

Si nu uita, sanatatea este foarte importanta. Nu conteaza daca discutam despre 10, 20, 30 cm de penis, trebuie sa fie intotdeuna sanatos. Si pentru asta trebuie sa fii atent si sa te protejezi. Prezervativ - primul pas, nu singurul, nu ultimul !

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE