background img

Articole noi

Sindromul premenstrual

Sindromul premenstrual

Schimbări bruşte ale stării de spirit, balonări şi sîni dureroşi. Aceste simptome vă sînt bine cunoscute lună de lună şi nu mai ştiţi ce să faceţi ca să scăpaţi de ele?

Circa 85% dintre femei au mărturisit că se confruntă cu manifestările PMS (sindrom premenstrual). Se pare că 1,5 milioane de femei din toată lumea au dureri crîncene înainte de ciclul menstrual. Nimeni nu cunoaşte exact cauza PMS-ului, dar se ştie că simptomele lui se înrăutăţesc după o sarcină, un avort sau în premenopauză. Deci, mîncaţi mai multe fructe şi legume, reduceţi grăsimile, sarea, alcoolul şi cafeaua.

* - Lupta cu balonarea: aceasta vă produce o enormă panică în fiecare lună?

Ce să faceţi? Mai întîi (valabil şi dacă balonarea are alte cauze) reduceţi sarea din alimentaţie. De asemenea, cu cît beţi mai multă apă, mîncaţi paste, pîine integrală şi evitaţi mîncarea prelucrată ori pe cea dulce cu atît vă veţi simţi mai bine în perioada respectivă. Gimnastica zilnică (nu neapărat la sală) v-ar ajuta mult. În plus, studiile ştiinţifice arată că suplimentele cu vitamina B6 pot reduce numărul şi intensitatea simptomelor premenstruale. Doza recomandată este de 10-12 mg/zi.

* - Sîni dureroşi: orice atingere, oricît de delicată, vă produce dureri cumplite?

Ce-i de făcut? Evitaţi grăsimile saturate şi produsele care conţin cofeină. Ceaiul de muşeţel este remediul potrivit (atenţie: nici un produs pe bază de plante nu trebuie administrat încontinuu pe o perioadă mai mare de 30 de zile!), de asemenea, un sutien sport, comod, din bumbac, vă poate reduce starea de disconfort.

* - Iritabilitatea şi sensibilitatea crescută

PMS este, de departe, principala cauză care afectează relaţiile femeilor cu cei din jur. Mai mult, 96% dintre femei au menţionat că PMS-ul are efecte nedorite asupra legăturilor cu ceilalţi. De cele mai multe ori, efectele psihice, mentale şi emoţionale, care apar în această perioadă, au impact şi asupra bărbaţilor. Din această cauză, pot apărea sentimente de neîncredere şi de frustrare în cadrul unui cuplu, care duc, în timp, la probleme grave.

Ce să faceţi? Nu vă judecaţi prea aspru - acesta ar fi primul sfat pe care îl oferă psihoterapeuţii. Dacă sînteţi supărată sau nervoasă, gîndiţi-vă, întîi, că nu sînteţi tot timpul aşa. Acceptaţi-vă starea pe care o aveţi temporar şi împăcaţi-vă cu ea. Nu pretindeţi că nu există, pentru că astfel nu faceţi decît să înrăutăţiţi situaţia şi să vă simţiţi din ce în ce mai rău. Ceaiurile, tincturile şi alte produse pe bază de plante pot să facă adevărate minuni în îndepărtarea simptomelor sindromului premenstrual. Întrebaţi-vă medicul de familie în legătură cu amestecurile de plante pe care le puteţi administra în această perioadă. (Săptămîna)

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE