background img

Articole noi

Probleme in viata sexuala

ntrebare : De ce se spune : "(daca iti incepi viata sexuala) trebuie sa fii pregatit pentru problemele vietii sexuale ?". Suna ca si cum ar fi ceva foarte grav ! Am inteles ca e vorba de boli, de sarcini nedorite, etc ... dar de asta exista prezervativul si toate alea ... adica daca te protejezi si ai grija, nu vor aparea probleme. Mai sunt si altele care se pot intampla ? Sau despre ce e vorba cand spui "problemele vietii sexuale" ? Inca ceva. La fete, dupa primul act sexual pot interveni dureri foarte mari ?

Raspuns: Suna grav ceea ce spun ? Nu numai ca suna dar chiar si este ! Ti se pare cumva ca o sarcina nedorita este "floare la ureche" ? Sau cumva crezi despre herpesul genital ca este precum un usor guturai - iei cateva pastile si dupa doua zile ai scapat de el ? Cat de grav ti se pare un avort ? Sau cat de grava ti se pare infectia cu HIV ? Ai dreptate, exista prezervativul ! Si exista de zeci de ani ! Asta nu schimba cu nimic gravitatea unora dintre problemele vietii sexuale. Problemele continua sa ramana grave iar oamenii continua sa se arunce "cu capul inainte" in viata sexuala fara sa inteleaga ca avortul poate traumatiza atat corpul cat si sufletul, iar HIV omoara. Ignoranta, lipsa de informatii, spirit de "aventura" - sunt probleme la fel de grave precum cele de mai sus, de fapt ele sunt cauza lor.

Problemele vietii sexuale sunt destul de mari si destul de grave. Eu vorbesc despre PROBLEME ale vietii sexuale si nu despre viata sexuala in sine. Se poate sa ai o viata sexuala cat se poate de activa si in acelasi timp cat se poate de linistita, sigura si plina de satisfactii. Gravitatea unora dintre problemele cu care te poti intalni in viata sexuala poate fi uneori relativa - fiecare resimte evenimentele vietii intr-un mod ce depinde de educatie, cultura, mediu din care provine, anturaj. Toate acestea ne formeaza personalitea si formeaza comportamentul, modul in care abordam relatiile cu cei din jur dar si modul in care ne raportam la evenimente, modul in care traim fiecare dintre aceste evenimente cu mintea, cu corpul, cu sufletul.

Cu ce te poate proteja prezervativul atunci cand nu esti atent(a) si relatia sexuala iti raneste sufletul ? Cu ce poate ajuta prezervativul atunci cand nu intelegi importanta comunicarii in relatia sexuala ? Ce poate sa faca prezervativul pentru tine atunci cand plafonarea in viata sexuala duce la despartire ? Are prezervativul vreo importanta atunci cand este vorba despre ce stii sa faci pentru a armoniza relatia sexuala ? ... Ai dreptate, exista prezervativul dar el te poate proteja de cele mai grave probleme - sarcina nedorita si infectiile cu transmitere sexuala. De restul trebuie sa stii sa te protejezi singur(a). Si sunt destule. Eu ti-am data numai cateva exemple, dar fiecare dintre noi a simtit intr-un moment sau altul ca se intampla "ceva grav" in viata lui sexuala, fara ca asta sa insemne o intrerupere de sarcina sau un tratament contra sifilisului. Viata sexuala nu se rezuma numai la relatia fizica si de aceea problemele care pot aparea nu se rezuma la o sarcina nedorita sau la o infectie sexuala. Ramine ca tu sa te gandesti si la aceste aspecte, care poate ti-au scapat pe moment, si sa ajungi singur(a) la o concluzie. Acest site incearca sa te faca sa te gandesti la unele lucruri la care inainte nu te gandeai, sa-ti dea mai multe teme de reflectie.

Despre durerea la primul act sexual cu penetrare te rog sa citesti in raspunsul intitulat "As vrea sa imi incep viata sexuala insa imi e frica de durerea ...". De asemenea, te vor ajuta si informatiile din raspunsul "Cum este prima data la fete ?".

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE