background img

Articole noi

test HIVprezervativ protectie

Intrebare : De ce trebuie neaparat sa folosesc prezervativul ? Cum as putea sa aflu daca prietena mea nu are SIDA sau HIV ? Si cum as putea afla, fara sa se simpta jenata ?

Raspuns: Pe scurt, trebuie sa folosesti un prezervativ fiindca nu ai chef de necazuri. Dar cred ca vrei sa afli mai multe (si bine faci) ...

In primul si in primul rand, prezervativul, prin constructie, este metoda ideala de protectie in activitatea sexuala. Nu conteaza ce fel de sex faci (oral, vaginal, anal) prezervativul te apara de cele doua mari necazuri ale vietii sexuale : infectiile cu transmitere sexuala si sacina nedorita. Si astea sunt mari de tot.

Mai sunt si necazuri mai mici ... cum ar fi sa ejaculezi mai repede decat ti-ai dori si decat si-ar dori partenera ta. Cum te ajuta prezervativul sa rezolvi aceast necaz ? Prin faptul ca poate scadea gradul de excitabilitate a penisului.

Sau alt necaz : plafonarea, rutina in viata sexuala. Cum te scapa prezervativul de asa ceva ? Punerea prezervativului poate fi un motiv excelent pentru jocuri erotice. Dar aici trebuie sa mai ai si fantezie nu numai prezervativ ...

Pentru a sti sigur daca exista sau nu riscul infectiei cu HIV trebuie sa faci teste specifice. Dupa infectare, in sangele persoanei infectate, apar anticorpi specifici anti-HIV. Aceasta este seroconversia. Seroconversia nu se produce imediat dupa contactul dintre virus si sistemul imunitar. In cazul virusului imunodeficientei umane (HIV), pentru un sistem imunitar sanatos, aparitia anticorpilor necesita 4 - 6 - 8 saptamani din momentul infectarii. Daca sistemul imunitar este slabit de alte boli sau afectiuni (de ex. diabet, cancer, etc), perioada in care el va produce anticorpii va fi mai indelungata, de aproximativ 3 - 6 luni sau poate chiar mai mult. Durata de 4 - 6 - 8 saptamani necesara aparitiei anticorpilor specifici se numeste fereastra imunologica.

Testul HIV, testul de laborator, pune in evidenta infectia in mod indirect. Nu prin evidentierea virusului din organism ci tocmai prin evidentierea acestor anticorpi, specifici anti-HIV, ce sunt produsi de sistemul imunitar ca raspuns la infectie.

Un test HIV poate fi facut in centrele de testare HIV.

Discutia serioasa despre sex si despre protejare nu are nimic jenant. Este necesara, este binevenita, este o dovada de maturitate. Trebuie ca fiecare partener sa stie cat se poate de multe despre celalalt in asa fel incat sa nu existe nici un fel de risc necunoscut. Asta fiindca daca exista unul, el trebuie stiut si atunci sau renunti sau iti asumi riscul ... depinde numai de tine. Nimeni nu trebuie sa hotarasca in locul tau.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE