background img

Articole noi

Alergia la insecte

Alergia la insecte

categoria Alergiile si tratarea lor


Alergia la insecte poate aparea fie in urma intepaturilor, fie a muscaturii, fie chiar si numai dupa inhalarea emanatiilor acestora.

Mai frecvente si de interes practic sunt insa consecintele alergice ale intepaturile cu venin ale insectelor din ordinul Hymenopterae (albine, viespi). Aspectul clinic al alergiei prin intepatura cu venin de albina sau viespe poate fi o reactie locala zgomotoasa si cu durata de mai multe zile; cele mai grave sunt socul anafilactic sau unele reactii neobisnuite.

Veninul insectelor contine pe de o parte substante antigene comune mai multor specii. Asa se explica de ce unele persoane fac reactii sistemice nu numai la intepatura insectelor din ordinul Hymenopterae, ci si la intepaturi de tantari sau muscaturi de purici.

Evitarea intepaturilor de insecte este masura ideala, da nu intotdeauna posibila si suficienta. In orice caz, persoana cu alergie de acest tip trebuie sa poarte o vestimentatie si incaltaminte protectoare, sa evite folosirea parfumurilor si cosmeticelor in afara locuintei, sa stie ca insectele sunt atrase de alimente, culori deschise si pastelate.

Metoda cea mai importanta de prevenire este insa hipersensibilizarea specifica fie cu extract total de corp de insecta, fie cu extract de venin de insecte.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE