background img

Articole noi

Astmul bronsic alergic

Astmul bronsic alergic

categoria Alergiile si tratarea lor


Astmul bronsic este o suferinta cu sediul central principal la nivelul arborelui bronsic. Apare de regula sub forma de criza, ca dispnee respiratorie determinata de ingustarea tranzitorie a bronhiilor.

La astmaticul in criza sunt tulburate atat inspiratia cat si expiratia. Calibrul bronsic redus determina scaderea debitului respirator. Desi expiratia devina activa cu fiecare ciclu respirator , plamanul inmagazineaza in inpiratie mai mult aer decat elimina in expiratie, aerul retinut contribuind la distensia sa.

Crizele de astm, ale caror durata si intensitate variaza, sunt separate de perioade de acalmie; cand devin continue, fara acalmie si neinfluientate de terapie, evolutia capata un astept grav iar starea respectiva se numeste rau astmatic.

Crizele survin mai des noaptea, debuteaza brusc si dureaza de la cateva minute la cateva ore. Pentru a-si usura senzatia de sufocare, care il obliga sa aleaga o pozitie convenabila, astmaticul in criza se aseaza instintiv la marginea patului, in pozitie sezand, cu toracele aplecat ianinte si mainile sprijinite pe genunchi.

Principalele cauze in ordinea frecventei sunt alergia la diverse substante si infectia cailor respiratorii:la acestea se pot asocia factori psihici (emotii, stres), meteorologici, mediu iritant din zonele industriale, tulburari endocrine si altele.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE