background img

Articole noi

Medicamente homeopate.

Medicamente homeopate.


China officialis.

Acest medicament se prepară din scoarţa arborelui de chinchona. Acesta este un arbore rubiaceu din america de sud.

Acţionează eficient contra slăbiciunilor provocate de pierderi de lichide, şi este benefic pentru sindromul de oboseală cronică. Se mai foloseşte şi pentru anemie, febră , nutriţie insuficientă.

Simptomele afecţiunilor la care se prescrie acest medicamnet sunt depresiile, anorexia, bulimia. Probleme de concentrare, greşeli la scris şi citit. Hemoragii nazale, dureri abdominale, vărsături frecvente, febră provocată de durerile de reumatism articular.

Graphites.

Grafitul este un cărbune mineral, acesta conţine şi reziduri de fier şi se amestecă cu adaos de lactoză.

Este un bun remediu pentru afecţiunile cutanate, stări de nelinişte, dezechilibre hormonale, leziuni ale pielii.

Simptomele pentru bolile la care se foloseşte acest medicament sunt pielea uscată, piele crăpată după urechi, la nas, în zona sfârcurilor, la genunchi şi degete. Secreţii la nas, urechi, ochii. Iritaţie rectală, hemoroizi, constipaţie. Menstruaţie neregulată, disfuncţie erectilă.

Hypericum

Medicament ce este extras din sunătoare. Această floare se culege în timpul înfloriri şi se îmbibă în alcool. Tinctura se face din toată planta.

Este eficient pentru răni uşoare, depresie, infecţia rănilor, dureri cu furnicături, arsuri, paralizie, este foarte eficient şi pentru tratarea muşcăturilor de câine.

Simptomele la care se utilizează sunt căderea părului, dureri de măsele, hemoroizi dureroşi , umflaţi şi sângeroşi. Răni la degete, pişcături, dureri de coloană din cauza unor căzături.

Ignatia amara.

Acest medicament homeopat este extras din boabele mari de fasole Sf. Ignatius. Acestea se pulverizează, se macerează, se îmbibă în alcool şi se prepară.

Este un tratament eficient pentru tuse şi frisoane. Boli ale sistemului nervos, convulsii, şocuri emoţionale.

Simptomele afecţiunilor la care se poate utiliza aceasă tinctură de fasole sunt înţepături acute de cap, zgomot în urechi, tuse, durere în gât, retenţie urinară.

Kalium bichromicum

Este preparată din particulele portocalii ale bicromatului de potasiu. Aceste granule se macină sau se dizolvă în apă purificată.

Acţiunea ei este foarte benefică asupra membrelor mucoaselor, în special a nasului. Gâtului, vaginului, uretrei şi stomacului. Este un remediu eficient pentru sinuzită, afecţiunile căilor respiratorii care sunt însoţite de mucozităţi.

Simptomele bolilor la care o folosim sunt gură uscată, vărsături de culoare galbenă, gât inflamat, tuse, senzaţie de aciditate, amigdale inflamate, dureri articulare acute care se pot transmite dintr-o parte în alta, dureri de cap de tipul migrenelor.

Lachesis.

Un medicament care provine din veninul toxic al şarpelui laquesida. Acest şarpe se mai numeşte şi surucucu şi este originar din america de sud. Otrava acestui şarpe este mortală dacă ajunge în organism prin muşcătura lui.

Este foarte eficient în problemele circulatorii, indicat în tratarea rănilor, leziunilor care provoacă hemoragii, persoanelor care se sufocă. Se poate foolosi cu încredere şi la problemele provocate de menopauză dar şi la cele emoţionale.

Simptomele bolilor care sunt bine tratate cu acest medicament sunt arsuri de stomac după consumarea alimentelor calde, senzaţie de presiune în stomac, dureri de coloană mai ales în partea de jos. Tulburări de somn ca insomniile, febră. Frisoane pe săpate. Pentru perioade deprimante în viaţă.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE