background img

Articole noi

problemele de vedere

problemele de vedere


Ereditare sau dobândite, miopia, hipermetropia, astigmatismul şi presbiopia sunt problemele de vedere care nu trebuie neglijate. Învaţă să le corectezi pentru că, netratate se pot agrava.



MIOPIA, poate cauza dezlipirea de retină



Cel mai comun defect de refracţie, miopia afectează o treime dintre români. O persoană cu un astfel de defect nu poate vedea lucrurile la distanţă, în schimb pe cele de aproape le poate distinge bine. Miopia este în cele mai multe cazuri ereditară şi se manifestă încă din copilărie, stabilizându-se în jurul vîrstei de 20 de ani, sau evoluează odată cu vârsta. Există şi o formă de miopie severă, care poate favoriza apariţia unor probleme mai grave, cum ar fi dezlipirea de retină sau glaucomul.



DESCOPERĂ la timp miopia copiilor



Descoperite la timp defectele de vedere ale copiilor, pot fi corectate în timp cu rezultate bune. Sunt semne de alarmă, dacă micuţul apropie prea mult jucăriile de ochii, dacă clipeşte prea des sau dacă strânge din ochi. Un alt viciu de refracţie întâlnit la copii pe lângă miopie, hipermetropie şi astigmatism este anizometropia (diferenţa de dioptrii între cei doi ochi) şi strabismul (ochii nu pot focaliza simultan aceiaşi imagine). Dacă strabismul nu este tratat la timp poate cauza ambliopia.



LEZIUNILE dau astigmatism



În astigmatism vederea este neclară, atât de aproape cât şi de la distanţă. Astigmatismul este ereditar, iar uneori poate fi cauzat de leziuni oculare. Corneea are formă neregulată şi nu există un punct unic de focalizare, de unde rezultă imaginea difuză. Vederea după intervenţia cu laser în cazul astigmatismului va fi aceiaşi cu cea dată de ochelarii cu cea mai bună corecţie optică. Mai excat, dacă vederea unuia sau a ambilor ochi este scăzută cu ochelari correct prescrişi, ea va rămâne la fel şi după intervenţie.



LASERUL poate normaliza dioptriile.



Lentilele corectoare şi cele de contact sunt cele mai la îndemână soluţii pentru corectarea miopiei, hipermetropiei şi a astigmatismului. Miopia necesită lentile cu minus, iar hipermetropia şi presbiopia lentile cu plus. Cazurile mai complicate necesită intervenţii chirurgicale, cum ar fi keratotomia (incizii în cornee, realizate cu scopul de a obţine o focalizare normală a imaginilor pe retină). În funcţie de vîrstă şi de severitatea problemelor de vedere, se poate opta şi pentru tratamentul cu laser, care poate aduce dioptriile aproape de zero, având o serie de avantaje, precum : lipsa durerii, a infecţiilor şi o recuperare rapidă după intervenţie.



RECOMANDĂRI



Este importantă descoperirea şi corectarea defectelor de vedere încă din copilărie. De aceea este obligatoriu ca primul consult oftalmologic să se facă la vîrsta e 3 ani. Dacă se constată anumite probleme, controalele pot avea un spaţiu mai restrâns între ele. În cazul adulţilor, se recomandă controlul annual, mai des numai dacă există o patologie care necesită o urmărire mai fecventă. Deoarece odată cu înaintarea în vârstă creşte riscul anumitor afecţiuni, care nedepistate şi netratate la timp pot duce la pierderea vederii după vârsta de 40 de ani, este absolut obligatoriu consultul oftalmologic complet. Examinarea trebuie să cuprindă determinarea acuităţii vizuale, măsurarea tensiunii intraoculare (pentru glaucom) şi examenul fundului de ochi.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE