ce sunt frigurile
·
despre sanatate
·
Frigul
·
oboseala
·
sanatateverde
·
stresul
·
stresul si oboseala
Frigul, stresul si oboseala
Frigul, stresul si oboseala
Sa se evite : frigul, stresul si oboseala, acestea fiind nocive pentru sanatate.
Traind in secolul vitezei, organismul nostru este agresat continuu de o multime de factori: poluarea mare din tara noastra atat a alimentatiei cat si a atmosferei, zgomotul, consumul mare de medicamente chimice, frigul, certuri etc. La un moment dat, el nu se mai poate apara si intra in starea de stres, potentialul vital scazand si el. De aici incep sa se instaleze bolile cronice si epuizarea fizica datorita pierderilor de potasiu si epuizarii rezervei de hormoni suprarenali (glucocorticoid). incepe sa se instaleze hipoglicemia iar celulele primesc mai putina glucoza si alte substante nutritive. in special sistemul nervos este afectat (el are mare nevoie de glucoza, oxigen, vitamine). Apar migrene, scade randamentul de munca, se instaleaza oboseala, insomnia, anxietatea, hipertensiunea, hemoroizii, caderea parului, spasmofilia, frigiditatea si impotenta, durerile de stomac etc. - maladii cauzate de stres instalate acolo unde exista vid energetic.
Din cauza stresului si a sentimentelor negative, se intoxica organismul cu toxine, in felul urmator: glandele suprarenale elibereaza brusc adrenalina care patrunde in circuitul sangelui si comuta sistemul nervos pe componenta simpatica. Pentru a reveni la normal, glandele suprarenale consuma rapid hormonii stimulatori si glucoza existente in circulatie pentru acest scop. Organismul nu reuseste sa prelucreze cantitatile ridicate de hormoni si substante neurochimice eliberate in sange. Astfel, ele se descompun si dau nastere la subprodusi toxici care intoxica corpul si distrug imunitatea, organismul neputand sa se mai elibereze de toxine.
Un remediu important este reglarea functiei suprarenale prin alimente bogate in potasiu, vitamina C, vitamina B6, zinc, magneziu, acid pantotenic (B5).
Cerealele contin toate aceste vitamine si saruri. De asemenea, vegetalele crude, soia, polen, galbenus de ou, fasole, mazare, linte, castane, fructe ca merele, prunele, macesele, strugurii, bananele (se consuma in cantitati mai mici) etc. contin vitaminele si sarurile minerale necesare.
Eliminati treptat carnea si zaharul din alimentatie.
Incarcati-va organismul cu oxigen prin respiratie profunda, miscare in aer curat si exercitii fizice.
0 comments :
Trimiteți un comentariu