background img

Articole noi

Frigul, stresul si oboseala

Frigul, stresul si oboseala Sa se evite : frigul, stresul si oboseala, acestea fiind nocive pentru sanatate. Traind in secolul vitezei, organismul nostru este agresat continuu de o multime de factori: poluarea mare din tara noastra atat a alimentatiei cat si a atmosferei, zgomotul, consumul mare de medicamente chimice, frigul, certuri etc. La un moment dat, el nu se mai poate apara si intra in starea de stres, potentialul vital scazand si el. De aici incep sa se instaleze bolile cronice si epuizarea fizica datorita pierderilor de potasiu si epuizarii rezervei de hormoni suprarenali (glucocorticoid). incepe sa se instaleze hipoglicemia iar celulele primesc mai putina glucoza si alte substante nutritive. in special sistemul nervos este afectat (el are mare nevoie de glucoza, oxigen, vitamine). Apar migrene, scade randamentul de munca, se instaleaza oboseala, insomnia, anxietatea, hipertensiunea, hemoroizii, caderea parului, spasmofilia, frigiditatea si impotenta, durerile de stomac etc. - maladii cauzate de stres instalate acolo unde exista vid energetic. Din cauza stresului si a sentimentelor negative, se intoxica organismul cu toxine, in felul urmator: glandele suprarenale elibereaza brusc adrenalina care patrunde in circuitul sangelui si comuta sistemul nervos pe componenta simpatica. Pentru a reveni la normal, glandele suprarenale consuma rapid hormonii stimulatori si glucoza existente in circulatie pentru acest scop. Organismul nu reuseste sa prelucreze cantitatile ridicate de hormoni si substante neurochimice eliberate in sange. Astfel, ele se descompun si dau nastere la subprodusi toxici care intoxica corpul si distrug imunitatea, organismul neputand sa se mai elibereze de toxine. Un remediu important este reglarea functiei suprarenale prin alimente bogate in potasiu, vitamina C, vitamina B6, zinc, magneziu, acid pantotenic (B5). Cerealele contin toate aceste vitamine si saruri. De asemenea, vegetalele crude, soia, polen, galbenus de ou, fasole, mazare, linte, castane, fructe ca merele, prunele, macesele, strugurii, bananele (se consuma in cantitati mai mici) etc. contin vitaminele si sarurile minerale necesare. Eliminati treptat carnea si zaharul din alimentatie. Incarcati-va organismul cu oxigen prin respiratie profunda, miscare in aer curat si exercitii fizice.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE