despre sanatate
·
hirudoreflexoterapia
·
Masarea zonei reflexogene
·
reflexele
·
reflexoterapia
·
sanatateverde
Masarea zonei reflexogene
Masarea zonei reflexogene
(a afectiunii respective, in talpi si la maini, dimineata si seara)
Intr-o sumedenie de parti ale corpului, dar mai ales in talpi, exista terminatii periferice ale diferitilor nervi rahidieni care, prin creier, au legatura cu organele noastre interne, fiecare organ fiind coordonat de un centru nervos. Talpa este un adevarat dispozitiv de telecomanda, pe ea existand o multime de butoane. Prin excitarea punctelor unde exista terminatiile nervoase, se declanseaza in sistemul nervos central fenomene care duc la imbunatatirea activitatii organului respectiv, la cresterea capacitatii lui de aparare, la toni-fierea lui. Masajul talpilor va influenta pozitiv si nervii rahidieni care nu pot ajuta organul respectiv. Biocampul este distribuit in jurul corpului in straturi de grosimi si densitati diferite. Corpul, in partea din fata, are biocampul in raport de 1/1, pe laterale are 3/4 din biocamp, in spate 1/2, deasupra capului 1/7 din grosime, iar sub talpi 1/10. Deci sub talpi stratul este subtire si este usor de patruns. Atentie la starea psihica din timpul reflexo-terapiei! „Orice vibratie (apasare) insotita de informatie (gandul cel bun) se transforma in radiatie care influenteaza substanta (fizica sau eterica)" (Gabriela Floreta Bucur - Terapii reflexogene). La apasarea anumitor puncte, pot aparea dureri si se simt granulatii din deseuri formate din acid uric, acid oxalic, calciu, resturi ale proceselor de metabolism. Prin masaj, cristalele de deseuri sunt sfaramate, dizolvate, eliminate, iar circuitul energetic si sangvin este restabilit. Prin apasare, iau nastere o serie de unde care vibreaza si curata traseul energetic si sangvin, pana la organul cu care se afla in rezonanta. Pe talpa dreapta se reflecta partea dreapta a corpului, iar pe cea stanga, partea stanga a corpului.
Exceptie fac organele localizate pe cap si in cutia craniana (unde nervii se incruciseaza), care se reflecta invers pe talpi. Deci vom masa zonele ochi, urechi, nari de pe dreapta corpului, pe talpa stanga. Exista o legatura intre membrele superioare si inferioare. De exemplu, daca nu putem avea acces la o mana din cauza unui traumatism, putem actiona asupra piciorului in zona similara. Exista o armonie electromagnetica si intre diferite parti ale corpului. in cazul marilor articulatii (umeri, coate, sold, genunchi), se maseaza mai intai punctele situate pe aceeasi parte, timp de 2 min.
De exemplu, daca exista o durere la umarul stang, vom masa soldul stang si apoi umarul drept (apar dureri reflexe prin bilateralitate orizontala). Cand durerile sunt la articulatiile mici (articulatie pumn, glezna, degete), vom masa mai intai articulatia corespunzatoare zonei opuse. De exemplu, pentru un deget stang afectat, vom masa intai degetul similar drept si apoi degetul de la piciorul stang. Reflexoterapia este contraindicata in unele cazuri: insuficienta renala acuta (un rinichi in insuficienta de activitate nu poate fi incarcat cu alte toxine - cele dislocate); infarct (datorita sangelui abundent trimis catre inima); hemoragii; sarcina etc. Nu se practica imediat inainte sau dupa masa, deoarece pentru digestie este necesara o cantitate mare de energie, iar masajul foloseste energia pentru a o redistribui acolo unde este necesara redresarea. De asemenea, nu se face cu ajutorul unei persoane cand nu exista afinitate sufleteasca reciproca. Masarea se incepe cu zona rinichi, pentru a pregati caile de eliminare a depunerilor anorganice. Se continua cu zonele cap, coloana vertebrala (centru de dirijare a functiilor); urmeaza plamanii, stomacul, intestinele, ficatul, vezica biliara si pancreasul, care sunt organe de dezintoxicare, metabolism si producere a substantelor de reconstituire. Se acorda atentie punctelor legate de circulatia sangvina. Zonele in rezonanta cu caile limfatice si ganglionii limfatici vor ajuta la degradarea deseurilor metabolice, actionand si la marirea imunitatii organismului. in final, se maseaza celelalte puncte sensibile (organe de simt, membre etc).
O alta zona reflexogena este limba. in fiecare dimineata, dupa cura de ulei, se curata limba, masand-o cu o lingurita de plastic. in felul acesta sunt activate si zonele reflectogene de pe limba.
0 comments :
Trimiteți un comentariu