background img

Articole noi

RETETE NATURISTE CONTRA FUMATULUI

RETETE NATURISTE CONTRA FUMATULUI
Toata lumea stie ca fumatul dauneaza sanatatii. Substantele narcotice din tigari provoaca dependenta, scaderea imunitatii, aparitia cancerelor etc. Toate acestea se datoreaza faptului ca eritrocitele (globulele rosii) au forma unui disc cu o adancitura care dupa forma, corespund intocmai moleculelor de oxigen. Dar si molecula de nicotina are aproape aceeasi forma si ajungand in alveolele plamanilor impreuna cu aerul inspirat, ocupa in eritrocite locul prevazut pentru oxigen. Globulele rosii transporta nicotina in creier, in muschiul cardiac si peste tot unde organismul asteapta cu nerabdare aer curat, fara de care nu poate functiona. De ce nu alimentati masina cu bere? Este atat de placuta! Mult mai gustoasa decat benzina...Iar cu organismul dvs. de ce procedati asa? Credeti ca este mai rezistent decat o masina alimentata cu bere? Medicina populara propune persoanelor care vor sa renunte la fumat diverse metode si retete. -1,5 lingura frunza de eucalipt, se infuzeaza timp de 1 ora, in 750 ml apa clocotita. Se adauga 1,5 lingura de glicerina farmaceutica, se bea 30 zile, de 6 ori pe zi, cate 100-150 ml (dispare dorinta de a fuma).
- Radacinile de obligeana, se taie bucati si se mesteca in loc de guma de mestecat. - Cimbrul uscat facut pulbere se introduce in locul tutunului in tigara, se fumeaza tigara astfel facuta (de recomandat fara filtru), obligatoriu pana la sfarsit (chiar daca te simti rau si ai senzatie de greata). - Se fumeaza tigari din plante uscate: cimbru, frunze de nuc, frunze de scorus. - Frunzele tinere de podbal se taie marunt, se pun intr-un borcanel mic, se lasa la soare timp de 2 saptamani. Sucul obtinut se pastreaza intr-o sticluta mica care se poarta permanent in buzunar alaturi de cateva bucati de zahar. Cand apare dorinta de a fuma, zaharul se inmoaie in suc si se tine in gura. Efectul poate sa fie si mai mare, daca inainte se bea un pahar cu apa. - Se amesteca cate 1 lingura de frunze proaspete de hrean si patlagina maruntite. Se mesteca de 2 ori pe zi cate 5 minute. Se poate folosi si untura de peste. Se unge 1 lingurita de untura de peste pe paine, se mananca cate 1-2 felii pe zi timp de 1 luna. De asemenea, se poate bea urmatorul leac: 1 lingura de frunze de eucalipt se pun in 2 pahare de apa fierbinte, se lasa 1 ora si se strecoara. Se adauga cate 1 lingura miere de albine si glicerina. Se bea 1/4 din pahar de 3-4 ori pe zi timp de 3-4 saptamani. - Dintr-un pachet de tigari, se scot tigarile, se pun pe o sita deasupra unei farfurii, pline cu piatra vanata (cristalizata) si se lasa peste noapte. A doua zi se pot fuma cu grija, pana apare senzatia de rau, greata, fara a se depasi limitele suportabilitatii. O METODA PSIHOLOGICA CARE NU DAUNEAZA SANATATII:
Se pune pachetul de tigari, pe care doriti sa-1 fumati, la vedere pe un dulap sau o etajera; privindu-1 va adresati cu injurii, cu severitate ocarandu-1, spunandu-i ca "azi n-am sa te fumez, fiindca tu imi strici sanatatea si esti ceva de nesuferit", aceasta va ajuta la independenta de tutun. CATEVA RETETE MAI PUTIN OBISNUITE - Se aduna mai multe unghii taiate de la degete, se maruntesc, se scoate tutunul dintr-o tigara, se amesteca unghiile maruntite cu tutunul si se introduce cu ajutorul unui ac mare inapoi, apoi se preseaza. Se fumeaza, obligatoriu pana la urma. - Cenusa de la penele de gaina sau rata se amesteca cu bicarbonat de sodiu. Se scoate tutunul din 3 tigari, se amesteca cu cenusa si se baga cu ajutorul acului inapoi in tigara. - in loc de cenusa puteti baga si pulbere din piciorusele si clestii racilor, uscate bine si pisate.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE