apa
·
Apa - un mod natural de ingrijire a pielii
·
apa pura
·
aportul de apa
·
Aportul suficient de lichide
·
consum apa
·
despre sanatate
·
sanatateverde
Aportul suficient de lichide
Aportul suficient de lichide
(2,5 l/zi)
Apa este esentiala vietii, organismul nostru continand-o in mare parte (60-70%). Legumele si fructele cu care ne hranim contin, de asemenea, o mare cantitate de apa organica. Lipsa apei afecteaza organismul mai mult decat lipsa hranei.
Apa este un element indispensabil vietii. Un om poate supravietui un timp mai lung fara mancare, dar lipsa de apa afecteaza grav aparatul excretor. Apa are o functie plastica in formarea tesuturilor moi, este solventul si transportorul substantelor dizolvabile si mediul in care se petrec toate procesele metabolice din organism. Ajuta la mentinerea constanta a temperaturii corpului. Prin transpiratie se elimina surplusul de caldura. Dizolva si transporta substantele nutritive la celule, unde sunt metabolizate. Ceea ce rezulta din reactiile metabolice se elimina prin organele excretoare.
Dizolva substantele minerale, ajutandu-le in actiunea lor. Omul pierde apa prin urina (1-1,5 1), respiratie (300-400 ml), fecale (150 ml), prin piele (650-750 ml). Cantitatea de apa consumata depinde de temperatura ambianta, activitatea musculara si sistemul neurovegetativ propriu fiecarui om. Pierderile se compenseaza prin apa bauta (1-1,2 1), din alimentele solide (800-1000 ml) si arderea elementelor nutritive (200-300 ml). in general, la omul sanatos exista un echilibru hidric (aport egal cu eliminari).
Usuram munca celulelor si a organelor de excretie printr-un aport suficient de lichide. Apa potabila nu trebuie sa fie contaminata si nici dezinfectata chimic. Nu este indicat sa se potoleasca setea cu alcool, mai ales cand este cald sau dupa efort, deoarece acesta duce la eliminarea de apa si de aici apare o nevoie mai mare de lichide. Explicatia consta in faptul ca alcoolul blocheaza adiuretina, hormonul care reglementeaza eliminarea lichidului prin rinichi. Cea mai buna este apa de izvor. Sa se bea ceaiuri de plante adecvate bolii. Se folosesc ceaiuri vitaminizante cu macese (vitamina C si caroten), coacaz negru (vitaminele C, P, K), catina (fruct-miracol care mareste imunitatea, are efect anticancerigen, multe vitamine), coarne, urzica, frunze de zmeur, mur, frag, afin, paducel etc. imbogatite cu miere si lamaie. De asemenea, recomandam sucurile de fructe si legume in cantitate cat mai mare. Mai ales in caz de boala fac adevarate minuni.
Dr. C. Becker recomanda ceaiurile de plante si lichidele Waerland:
- dimineata: 1/2 1 decoct de legume;
- intre mese : 1/4 1 ceai medicinal;
- pranz: 1/4 1 lapte batut;
- intre mese: 1/4 1 ceai medicinal;
- seara: 1/4 1 lapte dulce.
In lipsa apei de izvor, puneti 1 lingurita argila (luata din magazinele naturiste) la 1 l apa potabila si lasati-o sa stea cateva ore in bataia luminii si a soarelui. Argila va anula efectul nitritilor, nitratilor, metalelor grele, clorului etc. si va dezinfecta apa. Se va incarca si cu energie cosmica, prana si ne va alcaliniza sangele.
0 comments :
Trimiteți un comentariu