background img

Articole noi

Ce este psoriazisul si cum se poate trata


Ce este psoriazisul si cum se poate trata ?
Psoriazisul este o afectiune cutanata cronica ce poate afecta si articulatiile, caracterizata prin aparitia unor placi rosii proeminente, bine delimitate, acoperite de scuame groase („coji”), albe-sidefii, usor detasabile. Psoriazisul poate cauza durere mancarime, senzatii de arsura si, nu in ultimul rand, stres emotional. Afecteaza ambele sexele in mod egal, apare la orice varsta, desi s-a observat ca in mod obisnuit apare pentru prima data intre 15 si 25 ani.
Studiile arata ca psoriazisul este foarte intalnit in randul rasei caucaziene, mai putin intalnit la afro-americani, iar asiaticii sunt cel mai putin afectati. Psoriazis-ul nu este contagios si deci nu se poate transmite de la o persoana la alta prin atingere.
Cauza aparitiei psoriazisului nu este pe deplin cunoscuta, dar unii specialisti cred ca celulele T ale unui sistem imunitar anormal sunt responsabile. In mod normal, acestea protejeaza organismul impotriva infectiilor si bolilor, dar in cazul psoriazisului, celulele T ataca celulele pielii. Aceasta determina alte reactii ale sistemului imunitar, ce duc la inflamarea pielii si la producerea rapida a altor celule dermale.
In zonele afectate de psoriazis se pare ca exista o amplificare a vitezei cu care sunt produse si inlocuite celulele pielii. Pielea are nevoie, in mod normal, de aproximativ 28 de zile sa se maturizeze, sa moara si sa se descuameze, dar in leziunile specifice psoriazisului aceste procese au loc in doar 3 sau 4 zile. Celulele moarte se acumuleaza la suprafata pielii, formand placi. Nu se cunoaste mecanismul ce sta la baza activarii celulelor T.
Exista mai multi factori care pot agrava psoriazisul, printre care: infectiile, boli care slabesc sistemul imunitar, stresul, anumite medicamente, fumatul, arsurile solare grave, etc.
Astazi exista numeroase si diverse tratamente disponibile care sa ajute la tinerea sub control a psoriazisului. Nu orice tratament este eficace in cazul unei persoane. Scopul este sa gasiti tratamentul cel mai bun pentru dvs, si care sa aiba cele mai putine efecte secundare. Un principiu de baza in tratarea psoriazisului este sa nu va inrautatiti boala.
Acestea sunt cele 3 tipuri de baza ale tratamentului in caul psoriazisului:
1. tratamentul local (unguente si creme aplicate local)
2. fototerapia ( UVB, PUVA si laser)
3. sistemic ( medicamente administrate oral, intravenos sau prin injectii).
Apelarea la tratamente alternative este din ce in ce mai intalnita in zilele noastre, persoanele afectate de psoriazis alegand metode non-traditionale, fiind ingrijorati de efectele secundare ale tratamentelor traditionale.
Tratamentele alternative sunt in majoritatea cazurilor perfect sigure si includ: acupunctura, osteopatia, climatoterapia, dieta, suplimente alimentare, homeopatia, hidroterapia, tratamente traditionale chinezesti, produse hidratante, tehnici de meditare si relaxare, hipnoza.

Ce este psoriazisul si cum se poate trata, Cauzele psoriazisului, Ceai pentru psoriazis, Psoriazis, PSORIAZISUL, Tratament naturist   Psoriazis, tratament naturist psoriazis, sanatateverde, 

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE