background img

Articole noi

Tratament pentru hemoroizi – terapia cu laser


Tratament pentru hemoroizi – terapia cu laser
Operatia cu laser pentru hemoroizi este procesul folosirii unui laser pentru inducerea curentilor electrici in venele hemoroidale. Prin aceasta procedura, circulatia sangelui in hemoroizi este oprita, imputinand astfel simptomele problematice.
In timpul operatiei, in momentul in care o sonda laser trimite curent electric inspre hemoroizi, are loc o reactie chimica care duce la oprirea fluxului de sange in hemoroizi. In acest fel, hemoroizii sunt micsorati iar hemoroizii umflati se usuca. In acest proces, hemoroizii nedoriti sunt pur si simplu indepartati.
In ziua de azi, datorita ultimelor progrese in tehnologie, nu mai este indus curentul electric.

Cu un fascicul laser de proportii infinit de mici, hemoroizii afectati sunt pur si simplu arsi sau extirpati. Durerea asociata acestui tratament modificat pentru hemoroizi este mult mai redusa in comparatie cu cea provocata de sonda laser.
Procedura chirurgicala cu laser pentru hemoroizi este folosita predominant pentru hemoroizii externi si mai putin pentru hemoroizii interni. Recuperarea, care era un proces destul de lent si dureros dupa coagularea cu laser, este mult mai nedureroasa.
Dupa un tratament cu laser pentru hemoroizi, cremele hemoroidale va pot ajuta sa va recuperati mai usor.

Din moment ce aceasta operatie pentru hemoroizi poate fi efectuata in ambulator si pacientul poate pleca acasa in aceeasi zi, multi pacienti si chirurgi prefera tratamentul cu laser in detrimentul altor tratamente pentru hemoroizii externi.
Datorita acuratetii sondelor laser, operatia este minim invaziva si controlata. O zona foarte mica este afectata. Tot datorita acuratetii, recuperarea este de asemenea foarte rapida.
Datorita avantajelor operatiei cu laser pentru hemoroizi, aceasta metoda de indepartare a hemoroizilor va avea foarte multi adepti in viitor.

In functie de cat de mari sunt hemoroizii, fasciculul laser poate fi mai lat sau mai ingust. Fasciculul laser lat este folosit pentru a indeparta hemoroizii mari, in timp ce fasciculul laser ingust este folosit pentru a face mici incizii.
Coagularea cu laser, folosita mai devreme, obisnuia sa provoace mult disconfort si durere. Dar astazi, odata cu fasciculul laser, s-a obtinut o precizie clinica si procesul in sine a devenit mult mai usor din toate punctele de vedere.
Dar tratamentul cu laser pentru hemoroizi nu este intotdeauna primul tratament. In realitate, este ultimul tratament pentru hemoroizi la care se ajunge. Oamenii tind sa fie stanjeniti de acest tratament, plus ca este si foarte costisitor, fiind efectuat doar de chirurgi experti. Un chirurg neexperimentat, poate face mai mult rau decat bine daca fasciculul laser nu este manuit cu precizie.
Avantajele operatie cu laser pentru hemoroizi:

Datorita acuratetii, hemoroizii sunt pur si simplu arsi si indepartati, fara cicatrici.
Acuratete mai mare duce la o recuperare mai rapida.
Mai putin disconfort.
Hemoroizii sunt indepartati mai rapid.
Mai putine complicatii.

Dezavantaje:

Doar hemoroizii externi pot fi tratati.
Pot aparea infectii.
Foarte scump.
Trebuie efectuat de chirurgi experimentati.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE