background img

Articole noi

Cele mai comune medicamente prescrise in tratamentul psoriazisului


Cele mai comune medicamente prescrise in tratamentul psoriazisului
Psoriazisul este o afectiune cronica a pielii, necontagioasa, care, in America afecteaza peste 4 milioane de oameni. Psoriazisul se caracterizeaza prin aparitia de pete rosii si cruste in zona coatelor, genunchilor si scalpului. Anumite tipuri de psoriazis pot aparea pe organele genitale, picioare, glezne, sau pe tot corpul.
Cauza de aparitie nu este in totalitate cunoscuta, parerea generala in randul medicilor fiind aceea ca psoriazisul are legatura cu sistemul imunitar. Mai exact, sistemul imunitar are o reactie exagerata la un anumit stimul, cum ar fi o infectie severa sau stressprelungit. Aceasta reactie determina producerea de noi celule dermale, care sunt trimise la suprafata pielii mult mai rapid decat in mod normal.
Psoriazisul se considera a fi incurabil, insa exista numeroase tratamente si medicamente care se adreseaza simptomelor psoriazis.
Un medicament standard folosit pentru tratarea formelor usoare sunt cremele topice si unguentele. Multe dintre medicamentele cu aplicare locala impotriva psoriazisului sunt disponibile numai cu reteta medicala. Efectul lor consta in controlul cresterii celulelor pielii.
Unele dintre cele mai folosite tratamente locale in cazul psoriazis includ derivati ai vitaminei D, creme cu steroizi, praf de carbune, si acid retinoic sub forma cremelor.
In cazurile moderate sau mai grave de psoriazis, in special cele care nu au raspuns la medicamentatia cu unguente si creme, se foloseste lumina ultravioleta. Daca psoriazisul se manifesta sub o forma mai usoara, o solutie foarte buna este lumina naturala. In cazurile mai grave se foloseste lumina ultravioleta mai puternica.
Exista mai multe tipuri de lumina ultravioleta folosita in tratarea psoriazisului. Doua dintre cele mai folosite sunt Psoralen plus ultraviolet A (PUVA) si ultraviolete B de unde scurte (UVB). Aceste tratamente implica insa riscul de cancer de piele si pot avea efecte secundare.
Un alt tip de tratament al psoriazisului sunt medicamentele care actioneaza asupra sistemului imunitar, tratand simptomele. Se folosesc in cazurile moderate spre severe si se administreaza prin perfuzie sau injectie. Totusi rezultatul este rezervat pentru persoanele care nu au raspuns altor tipuri de tratament. Un alt efect este ca pot suprima sistemul imunitar al organismului
Pe langa aceste tramente standard exista si unele alternative non-traditionale de tratare a psoriazisului, care au devenit destul de populare in ultimii ani. Acestea se adreseaza cauzelor care stau la baza aparitiei psoriazisului, si nu simptomelor. Anumite tipuri de tratamente includ adaugarea in dieta a acizilor grasi esentiali omega 3. Pot fi luati cu usurinta ca un supliment alimentar zilnic sub forma uleiului de peste. O alta masura pe care o puteti lua este modificarea dietei pentru a va ajuta organismul sa scape de toxinele acumulate si sa va curatati colonul regulat.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE