background img

Articole noi

Cunoasteti simptomele psoriazisului


Cunoasteti simptomele psoriazisului pentru a va trata din timp
Daca suspectati ca un membru al familiei, un prieten apropiat sau chiar dvs suferiti de psoriazis, trebuie sa recunoasteti simptomele acestei afectiuni pentru a beneficia de tratamentul corespunzator care sa tina sub control diferitele manifestari ale psoriazisului.
Daca cunoasteti pe cineva afectat de psoriazis, puteti examina zona afectata si sa va documentati pe internet pentru a ajuta persoana respectiva sa gaseasca un remediu care sa reduca mancarimea, roseate si alte simptome.
Indicatorii obisnuiti ai psoriazisului sunt senzatia de mancarime si de arsura, deseori asociate cu iritatii si alte probleme ale pielii. Multe persoane ce sufera de psoriazis prezinta leziuni uscate ale pielii, ce pot determina pielea sa se crape si sa sangereze. Alte semne ale psoriazisului pe care ar trebui sa le urmariti sunt puncte rosii mici ce pot fi vazute pe anumite parti ale corpuluii, precum coatele, genunchii, scalpul, zona genitala.
Odata ce v-ati familiarizat cu simptomele psoriazisului este important sa consultati un medic dermatolog, pentru a va ajuta pe dvs sau persoana in cauza ce sufera de psoriazis, sa urmeze un tratament corect.
Tratamentul variaza in functie de tipul si gravitatea formei de psoriazis si de zona unde sunt localizate leziunile. Un tip de psoriazis care se trateaza foarte usor este cel al scalpului. Acesta se caracterizeaza prin aceleasi leziuni specifice. Afecteaza atat zona scalpului cat si zona cefei. Acest tip de psoriazis se poate trata cu ajutorul unguentelor si cremelor cu aplicare locala, ce sunt special concepute sa inlature leziunile si cojile. Sampoanele anti-matreata se pot folosi pentru a indeparta cojile de piele din par, iar alte lotiuni si creme ajuta la reducerea rosetii si senzatiei de mancarime.
Psoriazisul gutat se poate trata si acasa, daca este o forma usaora. Pastrand pielea hidratata veti contribui la reducerea iritatiilor datorate unei pieli uscate. Dupa baie puteti aplica o crema care sa retina apa in piele si sa inlature senzatiile de arsura si usturime.
Psoriazisul pustulos apare de obicei la adulti. Se caracterizeaza prin pustule albe, pline cu un lichid asemanator ca puroiul, inconjurate de piele rosie. Lichidul nu este insa puroi, ci este constituit din celule albe, si nu este infectios. Poate fi localizat in anumite zone ale corpului, precum mainile sau picioarele sau poate aparea sub forma generalizata, acoperind marea majoritate a corpului.
De-a lungul anilor s-au facut multe cercetari cu privire la psoriazis, asadar daca suferiti de aceasta afectiune, apelati la un dermatolog care va va ajuta cu un tratament potrivit pentru dumneavoastra, care sa reduca simptomele.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE