background img

Articole noi

Dureri de oase


Se bea zilnic o cana de infuzie de flori de ciubotica cucului, pina cind durerile vor disparea.
Dureri lombare

Se recomanda:

1. Comprese cu sare calda (pusa într-un saculet de pinza) sau o caramida calda învelita într-un prosop.

2. Comprese calde cu apa amestecata cu putin otet (sau cu biter suedez).

3. Cataplasme cu piure de cartofi fierbinte.

4. Bai de sezut cu ceai de coada calului.

5. Se beau trei cani pe zi de ceai din urmatorul amestec din plante în parti egale: coaje de salcie, mesteacan, soc, coacaz negru.

Dureri reumatice

În primul rind se recomanda sa se renunte o perioada mai lunga la supe de carne, carne de vita, carne de porc, afumaturi.

De asemenea, nu se va consuma alcool.

1. Decoct de coaja de salcie (2-3 linguri de coaja uscata si pisata pentru un litru de apa). Se beau 2-3 cani pe zi.

2. Infuzie de coada calului - zilnic 1-2 cani de ceai, minimum trei saptamini.

3. Bors proaspat - o cura de o saptamina pe luna linisteste durerile.

Borsul stabilizeaza circulatia singelui si este un mijloc excelent de întarire a sanatatii.

4. Pe locurile dureroase se vor pune comprese cu frunze de varza (în prealabil se strivesc putin cu sucitorul si se încalzesc pe plita).

5. Pe locurile dureroase se pot pune cataplasme cu ceapa cruda taiata felii, cu hrean, cu frunze calde de varza fiarta sau cu tamiie calda.

6. Se mai pot pune si cataplasme cu argila.

Dureri menstruale

1. Infuzie (cu o lingurita amestec de plante la o cana de apa) din urmatorul amestec de plante în parti egale: traista ciobanului, galbenele, coada soricelului. Se beau 2-3 cani pe zi.

2. Infuzie de menta, de rozmarin sau de conuri de hamei, 3-4 cani pe zi.

3. Infuzie de patrunjel (se pun 20 grame de frunze proaspete de patrunjel în jumatate de litru de apa clocotita si se lasa 10 minute sa infuzeze. Se bea pe parcursul unei zile cite o înghititura, la intervale regulate.

4. Se lasa sa fiarba 5 minute 100 grame de seminte de patrunjel într-un litru de apa, apoi se lasa acoperit 10 minute. Se beau mai multe cescute pe parcursul zilei.

5. Se aplica în regiunea inferioara a abdomenului cataplasme calde cu frunze de varza fiarta

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE