background img

Articole noi

Prospect, indicatii paracetamol

prospect, indicatii paracetamol
Prospect, indicatii paracetamol

Paracetamol este un medicament des folosit pentru mai multe dureri sau febra. Va prezint prospect paracetamol si indicatii paracetamol in acest post.

Indicaţii paracetamol
- Tratamentul simptomatic al durerilor uşoare şi medii cu diferite localizări: cefalee (inclusiv migrenă), artralgii, lombalgii, algii dentare, dureri faringiene. durere postvaccinală, dismenoree.
- Tratamentul simptomatic al febrei.
Contraindicaţii paracetamol
- Hipersensibilitate la paracetamol sau la oricare dintre excipienţii medicamentului.
- insuficienţă hepatocelulară.
- Copii cu vârsta sub 6 ani.

Doze şi mod de administrare paracetamol
Adulţi şi adolescenţi peste 12 ani: doza recomandată este de 500 -1000 mg paracetamol (1-2)
comprimate Paracetamol 500 mg) la fiecare 4 ore, administrată la nevoie.
Copii sub 6ani: se recomandă utilizarea forme lor farmaceutice adecvate vârstei.
Dacă simptomele persistă mai mult de 3 zile, este necesară reevaluarea diagnosticului şi
tratamentului.
Pentru dozele mai mici de 500 mg paracetamol, se recomandă utilizarea unor forme
farmaceutice adecvate.

Reacţii adverse paracetamol
Reacţiile adverse ale paracetamolului sunt rare, dar pol să apară erupţii cutanate şi alte reacţii alergice. Foarte rar, au fost raportate discrazii sangvine cum sunt trombocitopenie sau agranulocitoză.


0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE