background img

Articole noi

Tusea şi expectoraţiaDeşi tusea este atribuită bolilor aparatului respirator ea poate fi produsă şi de alte boli ale altor organe ale corpului (inimă, pleură, boli nervoase etc.). O tuse care survine relativ brusc şi este însoţită şi de febră este cauzată de către o infecţie a căilor repiratorii: laringe (laringită), trahee (traheită), bronhii (bronşită), plămâni (pneumonie). Cele mai multe infecţii respiratorii sunt cauzate de virusuri (viroze respiratorii), precum virusul gripei, guturaiului, pojarului etc., urmate de bacterii: pneumococul, stafilococul, streptococul, Klebsiella, microbul tusei convulsive. Tusea se poate întâlni şi în bolile pulmonare neinfecţioase ca alergia (astmul alergic), tumorile şi parazitozele pulmonare.
Majoritatea infecţiilor respiratorii care provoacă tuse se întâlnesc la copii (absenţa imunităţii) şi la bătrâni (scăderea rezistenţei la infecţii).
Tusea este un mijloc de apărare a organismului şi are rolul de a elimina din căile respiratorii orice corp străin: secreţiile (sputa), praful, fumul, gazele iritante.
Ca urmare a tusei se elimină sputa (flegma) care trebuie recoltată într-un borcan de sticlă pentru a i se observa unele aspecte. Astfel, o spută poate fi mucoasă, limpede, purulentă, cărămizie sau cu firişoare de sânge. Există şi o tuse cu sânge (hemoptizie) când sputa este amestecată cu sânge roşu şi care se întâlneşte în tuberculoză şi în bolile pulmonare. Nu se va confunda hemoptizia cu sângele care provine din gură (sângerarea gingiilor) sau din nas (hemoragia nazală).

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE