background img

Articole noi

Potenta scazuta

Potenta scazuta este cunoscuta sub mai multe denumiri, printre care, cele mai uzuale sunt: disfunctie erectila, probleme de erectie sau erectie slaba. Toate aceste denumiri se refera la acelasi lucru: incapacitatea organismului de a obtine sau a mentine erectia. Fara erectie actul sexual nu poate fi posibil.
Ca sa putem analiza cauzele unei potente scazute trebuie sa intelegem ce este si cum se manifesta erectia.

Erectia apare in urma unei stimulari senzoriale, unei stimulari mintale sau ambele. Erectia bazata pe stimularea senzoriala are loc in momentul in care vedeti, auziti, gustati sau mirositi ceva ce vi se pare atractiv din punct de vedere sexual. Vizionarea unui film porno, sunetul unui orgasm feminin, gustul unor fructe pe care le folositi des in timpul actului sexual sau mirosul vaginului - toate acestea sunt stimulente senzoriale. Bineteles acestea nu se opresc aici.

In momentul in care aceste stimulente, fie ele senzoriale sau mentale, se manifesta creierul emite o serie de impulsi care nu fac altceva decat sa mareasca volumul de sange care intra in penis, acest lucru determinand cresterea in volum a corpilor cavernosi si, respectiv, intarirea pen
isului.
In acest sector numit Potenta Scazuta se diferentiaza doua mari categorii de disfuntii:
1. incapacitatea obtinerii erectiei - denumita generic IMPOTENTA
2. obtinerea erectie dar pentru un timp relativ scurt.


Cauzele care determina o potenta scazuta pot fi:
- blocarea partiala a arterelor care aduc sange la nivelul penisului. Acest lucru poate fi provocat de o serie de factori: diabet, alcoolism cronic, alimentatie bogata in grasimi, colesterol ridicat si altele.
- deteriorarea nervilor care fac posibila erectia. Aceasta deteriorare poate interveni in urma unor interventii chirurgicale la prostata sau la vezica urinara.
- stresul, anxietatea, depresia sau frica de a esua pe plan sexual.

Posibile tratamente pentru potenta scazuta
Tratamentele pentru potenta scazuta difera in functie de fiecare cauza:
- o alimentatie scazuta in grasimi si alcool
- refacerea nervilor deteriorati
- suplimente alimentare pe baza de plante precum Epimedium, Tribulus Terrestris si Panax Ginseng.
Aceste suplimente alimetare determina o crestere a fluxului de sange care intra in penis. Acest lucru face posibila obtinerea si mentinerea erectiei pana la sfarsitul actului sexual.
Dar despre folosirea acestor suplimente ca remediu pentru potenta scazuta vom reveni intr-un alt articol.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE