background img

Articole noi

Astmul bronşic

Astmul bronşic
Astmul bronşic
Deoarece boala este localizată la nivelul bronhiilor, i se mai spune şi astm bronşic. Simptomele survin brusc, sub formă de criză (criza de astm), de obicei la o persoană sensibilizată faţă de anumiţi alergeni: praf, polen, substanţe chimice, microbi etc.

Criza apare mai ales în cursul nopţii, cu greutate în respiraţie (gâfâială), senzaţia lipsei de aer. Apoi apare tusea chinuitoare, cu expectoraţie multă, apoasă, spumoasă. Accesul durează de la câteva minute la câteva ore, după care bolnavul se linişteşte.

Primul ajutor. Bolnavii care au mai avut crize de astm cunosc deja conduita medicală care trebuie urmată şi au în casă medicamentele necesare. Pacienţii care fac pentru prima dată o criză de astm vor sta în repaus într-un fotoliu sau în pat, rezemaţi cu spatele de pernă. Se va aerisi camera prin deschiderea ferestrei şi se va linişti bolnavul dacă este agitat.

Prevenirea crizelor de astm va avea în vedere depistarea bolii de bază care cauzează astmul: starea de alergie, bronşita, infecţiile microbiene etc. Periodic se vor face cure de aer în mediu montan sau marin. Bolnavii astmatici vor purta cu ei medicamentele recomandate în vederea prevenirii sau tratării crizei de astm.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE