background img

Articole noi

Cand frigul iernii isi face de cap

Cand frigul iernii isi face de cap

De fiecare data cand se instaleaza iarna, vrand-nevrand - dincolo de frumusetea imaculatei zapezi si a sporturilor de iarna - se profileaza in mintea nostra si spectrul trist al guturaiului, tusei si disconfortului teribil provocat de pleiada de afectiuni respiratorii.

Desigur, daca memoria nu pierde aceasta informatie, lucrul cel mai intelept ar fi acela de a incerca sa prevenim aparitia acestor necazuri.

Medicina traditionala chineza va recomanda sa preveniti tusea magaresca sau convulsiva consumand Apa de Usturoi: o capatana de usturoi (de cca 60 gr) se striveste si tine in apa timp de 10 ore; apoi se strecoara si se adauga o lingura de zahar. Copiii sub 5 ani vor inghiti cate o lingurita si jumatate de zeama, de 3 ori pe zi, inainte de mese. Adultii vor lua - in acelasi ritm - cate 3 lingurite de Apa de Usturoi. Daca trebuie sa tratati o astfel de tuse, deja declansata, atunci dozele de mai sus vor fi administrate la fiecare 2 ore. Efectul cel mai vizibil este la copiii de pana la 15 ani.

Este suficient sa simtiti simptomele - deja cunoscute, din experientele anterioare - ale unei faringo-laringite, ca sa reactionati rapid prin tehnica "celor doua lingurite fierbinti": puneti doua lingurite de metal in apa clocotita. Dupa 2-3 minute luati una din lingurite si atingeti scurt si repetat cu dosul ei zona dintre degetul gros si cel aratator al mainii stangi. Cand lingurita se raceste, puneti-o la loc in apa si luati-o pe cealalta pentru a repeta tehnica si la mana dreapta. Repetati tehnica de 3 ori la fiecare mana.

In bronsitele acute, Supa de Lemn Dulce este solutia foarte simpla, in vreme ce bronsita cronica se poate trata consumand o data pe saptamana (timp de 3 saptamani) Pui umplut cu Grapefruit. Se curata de coaja un grapefruit si se introduce in puiul eviscerat; apoi, se pune la gatit pe abur. Se consuma si carnea de pui si sosul rezultat. Daca sunteti sclavii cafelei, puteti trata bronsita cronicizata cu o fiertura din 250 ml apa in care se pun 10 boabe de cafea prajite.

O boala, din nefericire, destul de des intalnita este si bronsiectazia. Bolnavul are bronhiile foarte dilatate, dese pusee infectioase cu expectoratie purulenta, febra si hemoptizii (scuipa sange). Medicina alopata nu acorda sanse mari de vindecare unui astfel de bolnav. In medicina chineza, exista tratamentul cu frunze de mustar conservate in saramura. Se fierb 5 gr de frunze, impreuna cu 10 gr seminte prajite de ridichi, 5 gr coaja uscata de portocala si 5 gr de lemn dulce in 250 ml apa. Se bea acest decoct de 2-3 ori pe zi. Cu acest preparat tratati si laringita.

Cand tusea devine persistenta si va aduce la congestionarea fetei si chiar voma, atunci va puteti usura situatia tot cu ajutorul usturoiului. O capatana de usturoi pisat se amesteca bine cu o lingura de zahar si se pune intr-un vas de ceramica (sau sticla termorezistenta) cu 250 ml apa. Vasul se pune in interiorul altuia, in care fierbe apa, si se acopera, lasand sa fiarba timp de 20 minute. Dupa fierbere, se strecoara bine si se imparte zeama obtinuta in trei parti egale. Se beau cele trei portii la intervale de cinci ore. (Eva)

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE