background img

Articole noi

Extirparea ovarelor in urma histerectomiei nu aduce beneficii

Extirparea ovarelor in urma histerectomiei nu aduce beneficii


[Extirparea ovarelor in urma histerectomiei nu aduce beneficii] Desi histerectomia poate fi extinsa si in privinta ovarelor, acestea fiind eliminate, se pare ca nu exista un beneficiu real in urma acestei interventii chirurgicale, conform unui nou studiu.

Histerectomia reprezinta extirparea uterului. De multe ori, medicii recomanda si o extirpare a ovarelor pentru prevenirea unui posibil cancer ovarian. Se incearca astfel evitarea unor interventii chirurgicale ulterioare.

Numai in SUA sunt realizate 300,000 de astfel de interventii chirurgicale in fiecare an.

"Femeile ar trebui sa stie ca in momentul in care isi fac histerectomie, nu trebuie sa extinda operatia si asupra ovarelor, deoarece nu vor avea nici un fel de beneficiu.", a spus Dr. Leonardo J. Orozco, de la Spitalul de femei San Jose din Costa Rica.

Pentru studiu au fost urmarite 362 de femei cu varsta intre 45 si 55 de ani care au facut histerectomie pentru o cauza benigna. Dintre acestea, 106 femei au optat si pentru extirparea ovarelor. Peste un an, cercetatorii nu au gasit un beneficiu efectiv de pe urma acestei operatii chirurgicale.

Ideea de a inlatura si ovarele sanatoase odata cu histerectomia poate elimina tocmai potentialele beneficii. Ovarele produc estrogen si androgen (hormoni masculini), care au o functie importanta in organismul uman.

De exemplu, inainte de instalarea menopauzei, un nivel ridicat de estrogen ajuta la mentinerea sanatatii inimii. Insa, in momentul in care din corpul unei femei lipsesc ovarele, respectiva femeie este mult mai predispusa la un atac de cord sau la dezvoltarea unor boli de inima. Iar cele mai multe femei tind sa dezvolte mai degraba boli de inima decat cancer ovarian.

Chiar si dupa menopauza, ovarele continua sa produca hormoni - incluzand androgenul care e transformat in estrogen. Insa consecintele incheierii functiilor ovariene nu sunt inca pe deplin cunoscute.

De cele mai multe ori, medicii recomanda si eliminarea ovarelor femeilor de peste 45 de ani, insa aceasta practica se face mai mult din obisnuinta decat in urma unor cercetari temeinice.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE