background img

Articole noi

Parcare la bloc fara discriminare

Parcare la bloc fara discriminare



Bucurestenii care au masini cumparate in leasing sau primite de la serviciu vor avea dreptul la parcare de resedinta


Primaria Capitalei si Consiliul General dreg nedreptatea facuta proprietarilor de masini cumparate in leasing si a celor cu autoturisme primite in folosinta de la serviciu, care nu mai au dreptul sa obtina locuri in parcarile de resedinta. Prevederile discriminatorii apar in Strategia de parcare aprobata prin Hotararea CGMB 124/2008, intrata in vigoare la inceputul acestui an - cand, de fapt, s-au si descoperit aceste erori. Proprietarii in cauza mai au, insa, de asteptat pana cand modificarile actului normativ amintit vor fi aprobate de consilierii municipali. Proiectul se afla, din 30 ianuarie, in dezbatere publica pe site-ul municipalitatii (www.pmb.ro), iar ieri a fost discutat intr-o sedinta publica organizata de municipalitate.
Potrivit modificarilor aduse HCGMB 124/2008, vor putea beneficia de obtinerea unui loc de parcare de resedinta si persoanele care au contracte in leasing pentru autoturismele personale, precum si cele care beneficiaza de o masina oferita de firma la care acestia isi desfasoara activitatea. "Prin aceste modificari s-au indulcit conditiile de atribuire a locurilor in parcarile de resedinta, proiectul privind adoptarea modificarilor urmand a fi supus aprobarii in prima sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti", a anuntat Sorin Luchian, seful Serviciului Sistematizarea Circulatiei si Autorizarea Transportului Urban din Primaria Capitalei. Parcare la bloc fara discriminare
Concret, art. 9 din Anexa nr. 3 a HCGMB 124/2008 va avea urmatorul cuprins: ,,(1) Atribuirea locurilor in parcarile de resedinta se face numai dupa avizul de incadrare emis de catre Comisia Tehnica de Circulatie a Municipiului Bucuresti. (2) Atribuirea locurilor in parcarile de resedinta se face numai cu indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii: a) nu se poate aloca mai mult de un loc de parcare pentru fiecare apartament; b) se pot atribui numai pentru autoturisme; c) se pot atribui numai persoanelor care domiciliaza in imobilul respectiv; d) se pot atribui numai pentru autoturismele proprietate personala, pentru cele utilizate in baza contractelor de leasing si pentru autoturismcle utilizate in baza unor contracte de comodat. (3) Persoanele cu handicap locomotor vor avea prioritate la atribuire".
Cum se obtine un loc
Pentru a-si obtine un loc de parcare, proprietarii autoturismelor aflate in leasing vor trebui sa prezinte contractul de leasing, iar cei care utilizeaza masinile de serviciu vor fi nevoiti sa incheie cu firma la care isi desfasoara activitatea un contract de comodat. Totodata, o societate comerciala care isi desfasoara activitatea intr-un apartament va putea beneficia de un singur loc de parcare, tot pe baza unui contract de comodat incheiat intre firma si o persoana fizica. Potrivit lui Sorin Luchian, in noul act normativ nu mai este cuprinsa necesitatea detinerii acordului dat de asociatia de proprietari.
"Strategia de parcare pe teritoriul municipiului Bucuresti" a fost aprobata de CGMB la sfarsitul lunii februarie 2008 si prevede construirea a aproximativ 9.000 de locuri de parcare, dintre care 17 locatii vor acoperi zona centrala a Capitalei. Documentul munici­palitatii a fost elaborat in cadrul proiectului "Strategia de parcare si servicii de consultanta pentru parteneriatul public privat in Bucuresti" finantat de BERD.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE