background img

Articole noi

Varicela (varsat de vant) 3

Varicela (varsat de vant)

Varicela este o boala infectioasa, insotita de o eruptie, si imunizanta (nu te poti imbolnavi de 2 ori!). Varicela poate aparea, in general, intre 2 si 10 ani, si provoaca mancarimi puternice. Dureaza aproximativ 12 zile.
Virusul varicelei este acelasi cu cel al Zonei Zoster (care nu este, de fapt, decat o resurgenta a varicelei.
O particularitate a varicelei este aceea ca eruptia sa nu apare intr-un anumit loc, adica puteti gasi bubite pe pielea capului acoperita cu par, precum si in palme, pe organele genitale, sau chiar si in gura.
Perioada de incubatie a varicelei dureaza in jur de 15 zile.

Perioada de contaminare (molipsire):
Perioada de contaminare este de aproximativ 8 zile dupa aparitia primelor vezicule (si nu a bubitelor). O intrerupere a scolii de 10-15 zile este obligatorie, chiar daca copilul este in forma.

Simptome:
Eruptia apare dintr-o data, pe tot corpul, prin puseuri, dupa ce copilul a avut febra – mai mica sau mai mare (ba chiar neobservata). Este vorba de mici bubite roz, situate la mare distanta unele de altele, si care se transforma in mici vezicule (basici). Acestea se sparg, apoi se usuca, lasand o coaja care va disparea in 10 zile.

Ingrijiri (medicale):
In primul rand, bebelusul trebuie impiedicat sa se scarpine si sa rupa cojitele, in caz contrar vor ramane cicatrice permanente. In acest scop, taiati-i unghiile in mod regulat. Medicul curant poate, de asemenea, sa va prescrie antihistaminice pentru a calma mancarimile copilului. Veziculele vor fi dezinfectate zilnic, cu un antiseptic care nu irita, prescris de medicul curant, pana la aparitia cojilor. In prezent, se studiaza un vaccin.

Complicatii:
Exista doar cu titlu exceptional. Este vorba de suprainfectii datorate scarpinarii. O simpla bubita poate sa se infecteze si apoi sa se transforme in abces (insotit de febra). Pentru a evita orice risc de suprainfectare, aveti grija ca bebelusul dumneavoastra sa aiba, mereu, mainile curate, in caz ca se scarpina.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE