background img

Articole noi

Exercitii pentru imbunatatirea vederii

Exercitii pentru imbunatatirea vederii

Ochiul este cel mai complex si mai sensibil organ de simt. De multe ori la efort, suparari, cazaturi, accidente urmate de lovituri la cap, se constata ca ochiul este afectat: se observa hematoame in jurul ochilor, pleoapelor umflate si invinetite, iar uneori se produc chiar hemoragii si hematoame la nivelul retinei.

Exista, desigur, numeroase medicamente si metode terapeutice. In continuare sint prezentate insa citeva metode simple, dar foarte eficiente, pentru imbunatatirea vederii in cazul hematoamelor sau altor probleme de acest gen care afecteaza retina si, implicit, vederea.

Resorbtia hematomului de pe retina prin infometare (post negru)

Inainte de a incepe acest regim de infometare este necesar sa se curete organismul printr-o clisma usor acida (in apa din vasul de clisma se adauga si 150 ml otet de mere).

Regimul de infometare propriu-zis trebuie sa dureze 1-3 zile pe saptamina. In aceste zile nu se maninca absolut nimic, ci se va bea numai apa. Dupa citeva saptamini se constata o ameliorare (pata care reduce cimpul vizual se micsoreaza, de regula).

Daca la inceput acest regim se tinea trei zile pe saptamina, dupa citeva saptamini va fi suficient sa ramina o singura zi de post negru pe saptamina.

Disparitia punctelor negre mobile (ca un roi de musculite) din cimpul vizual

Hemoragiile si hematoamele la nivelul retinei sint foarte periculoase. La fel de suparatoare (si cu un grad de pericol comparabil) sint si acele puncte mici intunecate, foarte mobile, care se deplaseaza mereu in sus si in jos, ca un roi suparator de musculite, prin fata ochilor si deranjeaza.

Conform legii lui Verigo, un organism care are prea putin bioxid de carbon (CO2) are de suferit ca si atunci cind ii lipseste oxigenul. In absenta CO2, hemoglobina formeaza cu oxigenul un compus destul de stabil si nu mai cedeaza organismului oxigenul pe care il transporta.

Pentru a remedia acest neajuns, se recomanda urmatoarele exercitii

1. Stind in fata ferestrei deschise, la aer, se inspira adinc, se inchid ochii si se mentine aerul in plamini. Se misca apoi capul inainte si inapoi, cit se poate rabda fara o noua respiratie. Se expira si se inspira profund, de citeva ori la rind. Miscarile capului trebuie sa fie foarte line, pentru a nu dauna vertebrelor cervicale.

Acest exercitiu se repeta de trei ori la rind (cu acele pauze de doua-trei respiratii intre ele).

2. Se inspira profund si, mentinind aerul in plamini fara a expira, se apleaca capul spre umarul sting, apoi spre cel drept, de atitea ori cit se poate mentine aerul fara a-l expira. Apoi se respira normal de citeva ori. Exercitiul se repeta de trei ori la rind, de asemenea cu pauze de respiratie (ca la exercitiul nr. 1).

3. Se inspira profund, apoi, retinind aerul in plamini, se roteste capul, de cite ori se poate, alternativ, spre dreapta si spre stinga. Si acest exercitiu se executa zilnic de trei ori. Se obtine astfel un complex de 3 x 3 exercitii, care se va efectua de cinci-sase ori pe zi. Pe linga imbunatatirea vederii, se observa efecte benefice si asupra altor parti ale corpului. Vertebrele gitului devin mai mobile, pielea gitului - mai elastica si cu riduri mai putine, vocea - mai clara si mai puternica. Si, ca o consecinta a participarii muschilor abdominali la respiratie, exercitiile au un efect benefic si la acest nivel: stratul de grasime de pe abdomen incepe sa se topeasca rapid.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE