background img

Articole noi

Dietoterapie Laptele e o sursa de energie si de nutrimenti

Dietoterapie
Laptele e o sursa de energie si de nutrimenti

Laptele, nu numai ca reprezinta o adevarata sursa de energie, ci contine si 15 nutrimenti esentiali, care lucreaza impreuna pentru sanatatea organismului.

1. Proteinele contribuie la formarea si intretinerea tesuturilor, inclusiv a oaselor. Ele ajuta la formarea anticorpilor, care lupta contra infectiilor.

2. Glucidele constituie principala sursa de energie pentru celulele organismului.

3. Vitamina A este benefica pentru sanatatea ochilor, asigurind si o buna acuitate vizuala pe timp de noapte. Ea este in acelasi timp esentiala pentru sanatatea pielii, a parului, dintilor si gingiilor. Mareste rezistenta la infectiile respiratorii si ajuta la functionarea normala a sistemului imunitar.

4. Vitamina D contribuie la utilizarea maxima a calciului si fosforului, care sint necesare pentru a avea oase si dinti sanatosi.

5. Tiamina (vitamina B1) stimuleaza pofta de mincare si cresterea, asigura buna functionare a sistemului nervos, a muschilor si a inimii. Ajuta la transformarea glucidelor in energie.

6. Riboflavina (vitamina B2) stimuleaza cresterea, imbunatateste starea de sanatate a pielii, parului si unghiilor.

7. Niacina (vitamina PP) este esentiala in crestere si dezvoltare. Mentine starea de sanatate a sistemului digestiv si a celui nervos.

8. Vitamina B6 (pirodoxina) contribuie la buna asimilare a proteinelor si grasimilor. Contribuie la producerea globulelor rosii si a anticorpilor necesari in lupta contra infectiilor.

9. Vitamina B12 (cobalamina) contribuie la formarea si regenerarea globulelor rosii, mentine starea de sanatate a sistemului nervos si a celui digestiv.

10. Acidul pantothenic (vitamina B5) previne infectiile prin marirea capacitatii de formare a anticorpilor, ajuta la transformarea glucidelor si lipidelor in energie.

11. Acidul folic participa la formarea globulelor rosii si actioneaza preventiv impotriva anemiei. Ofera protectie impotriva parazitilor intestinali si a toxinelor alimentare.

12. Calciul mentine starea de sanatate a dintilor si oaselor, asigura bataile regulate ale inimii, contractiile muschilor, buna functionare a sistemului nervos si coagularea normala a singelui.

13. Magneziul contribuie la mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos si preintimpina atacurile de inima. Mentine starea de sanatate a dintilor, impiedica formarea depunerilor de calciu, a calculilor renali si biliari.

14. Fosforul asigura starea de sanatate a dintilor si a gingiilor. Asigura energia si vigoarea organismului, precum si buna lui functionare.

15. Zincul favorizeaza cresterea si capacitatea mentala, joaca un rol important in cresterea si regenerarea tesuturilor.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE