inima
·
medicina naturista
·
Medicina populara si bolile de inima
·
plante
·
remedii pentru inima
·
sanatate verde
·
terapii naturale
Medicina populara si bolile de inima
Medicina populara si bolile de inima
Insuficienta cardiaca
1. Se va lua cite o lingurita de miere, amestecata cu lapte sau brinza de vaci, de doua-trei ori pe zi.
2. Se vor consuma cite 100 g de brinza de vaci pe zi.
3. Se va mesteca coaja de lamiie, care este bogata in uleiuri eterice.
4. Se va inghiti cite un catel mare de usturoi pe zi (se poate si taia marunt si minca cu o bucatica de piine neagra).
5. Se toarna apa peste boabe de ovaz (proportia de 1:10) si se lasa 24 de ore, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/4 pahar de doua-trei ori pe zi.
6. Peste 100 g de fulgi de ovaz se toarna un litru de apa rece. Se lasa 4 ore, iar apoi se fierbe pina ce amestecul se ingroasa.
7. Peste o lingurita de flori de lacramioare se toarna un pahar de apa clocotita. Se fierbe 10 minute, se lasa sa se raceasca, dupa care se strecoara. Se va lua cite o lingura, de trei ori pe zi.
8. Peste o lingura de radacina maruntita de valeriana se toarna un pahar de apa rece. Se lasa 8-12 ore, dupa care se strecoara. Se ia cite o lingura, de trei-patru ori pe zi.
9. Peste patru linguri de talpa gistei (Leonorus cardiaca) se toarna doua pahare de apa clocotita. Se fierbe la baie de abur timp de 15 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se mai fierbe pina se ajunge la jumatate din cantitatea initiala. Se ia cite 1/3 pahar, de doua ori pe zi, cu o ora inainte de masa.
10. Se prepara o tinctura de talpa gistei (proportie 1:5). Se iau cite 30-50 de picaturi, de trei-patru ori pe zi.
11. Peste o lingurita de frunze de menta se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze, dupa care se strecoara. Se bea pe stomacul gol, cu 1/2 ora inainte de masa.
12. Peste una-doua lingurite de cicoare (planta maruntita) se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze 20 de minute, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/2 pahar de doua-trei ori pe zi, inainte de masa.
13. Peste doua-trei linguri de sunatoare se toarna doua pahare de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze. Se bea cite 1/2 pahar, de trei-patru ori pe zi, inainte de masa.
14. Peste o lingura de fructe de paducel se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa doua ore in termos. Se iau cite una-doua linguri de trei-patru ori pe zi, inainte de masa.
15. Peste 10 g fructe de paducel se toarna 100 ml votca si se lasa zece zile. Se iau cite zece picaturi in 1/2 pahar de apa, de trei ori pe zi, inainte de masa.
16. Se amesteca 15 g talpa gistei (Leonorus cardiaca), 15 g siminoc (Helichrysum arenarium), 15 g de flori de paducel (Crataeus monogyva) si 5 g flori de musetel. Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa 8 ore. Se bea cite 1/2 pahar, de trei ori pe zi, la 1 ora dupa masa.
17. Se amesteca o lingura radacina de valeriana, doua linguri fructe de anason, o lingura coada soricelului si o lingura frunze de roinita (Melissa officinalis). Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 30 de minute, dupa care se strecoara. Se bea pe tot parcursul zilei.
18. Se amesteca cinci linguri coada soricelului, patru linguri sunatoare si o lingura flori de arnica (Arnica montana). Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa rece. Se lasa 3 ore, dupa care se fierbe 5 minute. Se bea pe parcursul unei zile.
Aritmii cardiace
1. Suc de ridiche neagra: cite o lingura, simplu sau amestecat cu miere in proportii egale, de doua-trei ori pe zi.
2. Peste doua lingurite flori de galbenele se toarna doua pahare de apa clocotita. Se lasa o ora. Se bea cite 1/4 pahar, de patru ori pe zi.
3. Peste o lingura de coada-calului (Equisetum arvense) se toarna doua pahare de apa clocotita. Se lasa 2-3 ore. Se ia cite o lingura, de cinci-sase ori pe zi.
4. Se vor face bai cu radacina de valeriana (200-300 ml de decoct de radacina de valeriana).
Palpitatii
1. peste una-doua lingurite de flori de albastrele se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa o ora. Se bea cite 1/4 pahar, de doua ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa.
2. Peste 15 g de roinita se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 30 de minute. Se iau cite una-doua linguri, de cinci-sase ori pe zi.
3. Peste o lingurita de radacina de iarba mare (Inula helenium) se toarna doua pahare de apa clocotita. Se fierbe 15 minute, se lasa sa se raceasca, dupa care se strecoara. Se iau cite doua linguri la un interval de o ora.
4. Se amesteca cite 25 g de radacina de valeriana, talpa gistei si fructe de chimen. Peste 10 g de amestec se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa 30 de minute, dupa care se strecoara. Se beau cite 1/3 pahar, de doua-trei ori pe zi.
5. Se amesteca doua linguri radacina de valeriana cu doua linguri de talpa gistei si cite o lingura de coada soricelului si anason. Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa 30 de minute, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/3pahar, de doua-trei ori pe zi.
6. Se amesteca doua linguri de coada calului cu trei linguri troscot (Polygonum aviculare) si cinci linguri de flori de paducel. Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa peste noapte in termos. Se bea cite 1/3 - 1/4 pahar, de trei-patru ori pe zi.
Insuficienta cardiaca cu edeme
1. Se piseaza patru linguri de seminte de patrunjel. Se toarna un pahar de apa clocotita si se fierbe 5 minute, dupa care se raceste si se strecoara. Se ia cite o lingura, de patru-sase ori pe zi.
2. Peste doua linguri de coada calului se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 20 de minute, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/3 pahar, de patru ori pe zi.
Insuficienta cardiaca
1. Se va lua cite o lingurita de miere, amestecata cu lapte sau brinza de vaci, de doua-trei ori pe zi.
2. Se vor consuma cite 100 g de brinza de vaci pe zi.
3. Se va mesteca coaja de lamiie, care este bogata in uleiuri eterice.
4. Se va inghiti cite un catel mare de usturoi pe zi (se poate si taia marunt si minca cu o bucatica de piine neagra).
5. Se toarna apa peste boabe de ovaz (proportia de 1:10) si se lasa 24 de ore, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/4 pahar de doua-trei ori pe zi.
6. Peste 100 g de fulgi de ovaz se toarna un litru de apa rece. Se lasa 4 ore, iar apoi se fierbe pina ce amestecul se ingroasa.
7. Peste o lingurita de flori de lacramioare se toarna un pahar de apa clocotita. Se fierbe 10 minute, se lasa sa se raceasca, dupa care se strecoara. Se va lua cite o lingura, de trei ori pe zi.
8. Peste o lingura de radacina maruntita de valeriana se toarna un pahar de apa rece. Se lasa 8-12 ore, dupa care se strecoara. Se ia cite o lingura, de trei-patru ori pe zi.
9. Peste patru linguri de talpa gistei (Leonorus cardiaca) se toarna doua pahare de apa clocotita. Se fierbe la baie de abur timp de 15 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se mai fierbe pina se ajunge la jumatate din cantitatea initiala. Se ia cite 1/3 pahar, de doua ori pe zi, cu o ora inainte de masa.
10. Se prepara o tinctura de talpa gistei (proportie 1:5). Se iau cite 30-50 de picaturi, de trei-patru ori pe zi.
11. Peste o lingurita de frunze de menta se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze, dupa care se strecoara. Se bea pe stomacul gol, cu 1/2 ora inainte de masa.
12. Peste una-doua lingurite de cicoare (planta maruntita) se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze 20 de minute, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/2 pahar de doua-trei ori pe zi, inainte de masa.
13. Peste doua-trei linguri de sunatoare se toarna doua pahare de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze. Se bea cite 1/2 pahar, de trei-patru ori pe zi, inainte de masa.
14. Peste o lingura de fructe de paducel se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa doua ore in termos. Se iau cite una-doua linguri de trei-patru ori pe zi, inainte de masa.
15. Peste 10 g fructe de paducel se toarna 100 ml votca si se lasa zece zile. Se iau cite zece picaturi in 1/2 pahar de apa, de trei ori pe zi, inainte de masa.
16. Se amesteca 15 g talpa gistei (Leonorus cardiaca), 15 g siminoc (Helichrysum arenarium), 15 g de flori de paducel (Crataeus monogyva) si 5 g flori de musetel. Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa 8 ore. Se bea cite 1/2 pahar, de trei ori pe zi, la 1 ora dupa masa.
17. Se amesteca o lingura radacina de valeriana, doua linguri fructe de anason, o lingura coada soricelului si o lingura frunze de roinita (Melissa officinalis). Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 30 de minute, dupa care se strecoara. Se bea pe tot parcursul zilei.
18. Se amesteca cinci linguri coada soricelului, patru linguri sunatoare si o lingura flori de arnica (Arnica montana). Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa rece. Se lasa 3 ore, dupa care se fierbe 5 minute. Se bea pe parcursul unei zile.
Aritmii cardiace
1. Suc de ridiche neagra: cite o lingura, simplu sau amestecat cu miere in proportii egale, de doua-trei ori pe zi.
2. Peste doua lingurite flori de galbenele se toarna doua pahare de apa clocotita. Se lasa o ora. Se bea cite 1/4 pahar, de patru ori pe zi.
3. Peste o lingura de coada-calului (Equisetum arvense) se toarna doua pahare de apa clocotita. Se lasa 2-3 ore. Se ia cite o lingura, de cinci-sase ori pe zi.
4. Se vor face bai cu radacina de valeriana (200-300 ml de decoct de radacina de valeriana).
Palpitatii
1. peste una-doua lingurite de flori de albastrele se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa o ora. Se bea cite 1/4 pahar, de doua ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa.
2. Peste 15 g de roinita se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 30 de minute. Se iau cite una-doua linguri, de cinci-sase ori pe zi.
3. Peste o lingurita de radacina de iarba mare (Inula helenium) se toarna doua pahare de apa clocotita. Se fierbe 15 minute, se lasa sa se raceasca, dupa care se strecoara. Se iau cite doua linguri la un interval de o ora.
4. Se amesteca cite 25 g de radacina de valeriana, talpa gistei si fructe de chimen. Peste 10 g de amestec se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa 30 de minute, dupa care se strecoara. Se beau cite 1/3 pahar, de doua-trei ori pe zi.
5. Se amesteca doua linguri radacina de valeriana cu doua linguri de talpa gistei si cite o lingura de coada soricelului si anason. Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa 30 de minute, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/3pahar, de doua-trei ori pe zi.
6. Se amesteca doua linguri de coada calului cu trei linguri troscot (Polygonum aviculare) si cinci linguri de flori de paducel. Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa peste noapte in termos. Se bea cite 1/3 - 1/4 pahar, de trei-patru ori pe zi.
Insuficienta cardiaca cu edeme
1. Se piseaza patru linguri de seminte de patrunjel. Se toarna un pahar de apa clocotita si se fierbe 5 minute, dupa care se raceste si se strecoara. Se ia cite o lingura, de patru-sase ori pe zi.
2. Peste doua linguri de coada calului se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 20 de minute, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/3 pahar, de patru ori pe zi.
0 comments :
Trimiteți un comentariu