background img

Articole noi

Remedii din plante si alimente comune

Remedii din plante si alimente comune

A fost odata cind vedeam in plante doar valoarea lor nutritiva, iar acum asistam la o schimbare a acestui punct de vedere, indreptindu-ne privirile mai mult spre valoarea lor terapeutica. Trebuie sa retineti ca oricit de banal ar fi un aliment, el poate deveni un mijloc de ameliorare a simptomelor neplacute de disconfort de care suferiti. Acestea fiind spuse, haideti sa aruncam o privire asupra modalitatilor prin care alimentele comune pot imbunatati tratamentele naturiste, cu ajutorul plantelor.

Durerile de cap tratate prin aromoterapie

Pentru durerile de cap ar trebui sa incercati metodele blinde ale aromoterapiei folosind un amestec de plante parfumate.

Puneti 4 linguri pline din urmatoarele plante intr-un saculet de pinza uscata: levantica, cretisoara, maghiran, petale si frunze de trandafir, cuisoare. Inchideti saculetul si oricind va deranjeaza o durere de cap, sau simtiti ca se apropie o migrena, apropiati saculetul de nas si inspirati adinc inhalind parfumul lor pina cind simtiti ca durerea v-a lasat. Aceasta mixtura se poate coase in interiorul fetei de perna si are acelasi efect. Va fi foarte bine daca va veti intinde si va veti relaxa odihnindu-va capul pe aceasta perna.

Remedii cu miere pentru raceala, tuse si dureri de git

Pentru raceala si tuse stim cu toti ca, de ani de zile, se recomandata mierea. Iata citeva remedii de plante la care este bine sa adaugati miere.

- pentru a face un sirop natural pentru tuse, fierbeti o lamiie pentru 10 minute. Strecurati sucul si apoi adaugati doua linguri de glicerina si doua de miere.

- Daca apare si o inflamatie a gitului puneti doua linguri de rozmarin uscat peste care turnati jumatate de litru de apa clocotita si le lasati sa infuzeze 10 minute. Strecurati lichidul si adaugati lamiie si miere.

Musetelul calmeaza starile de iritare si va ajuta sa va lasati de fumat

Daca stiti ca suferiti cu nervii, ceaiul de musetel poate sa va ajute, inducindu-va o stare de liniste. Puteti face acest ceai la fel ca pe cel de rozmarin, dar fara sa adaugati miere si lamiie.

Daca sinteti nelinistit din cauza ca incercati sa va lasati de fumat, musetelul va este, de asemenea, de folos. Puteti sa incercati sa mestecati flori de musetel cind simtiti nevoia sa fumati.

Menta va salveaza de problemele create de stomac

Plantele sint, de asemenea, foarte folositoare in problemele stomacului. Daca suferiti de vreo indigestie sau un deranjament al stomacului incercati ceaiul de menta.

Menta poate diminua, de asemenea, nervozitatea si durerile de cap. Ea va este de folos pentru a combate raceala si tahicardia - in special pentru cei care sufera de palpitatii dupa ce s-au lasat de fumat.

Otetul de mere - un energizant la indemina

Daca va simtiti lipsit de energie, iata citeva remedii din plante care va pot ajuta.

Adaugati intr-o cana cu apa rece doua linguri de miere cu doua de otet de mere. Puteti face aceasta zilnic ca sa va simtiti in forma.

Otetul de mere va poate scapa si de micoze daca veti tine degetul afectat timp de o jumatate de ora, de trei ori pe zi, intr-un vas cu otet.

Uleiul de lavanda contra oboselii

Pentru a inlatura oboseala puteti adauga citeva picaturi de ulei de lavanda in apa fierbinte de baie sau doar pentru baia picioarelor.

Pulverizat pe bec, acest ulei induce efecte relaxante asupra corpului si mintii, reducind anxietatea.

Se poate utiliza cu succes si pentru prevenirea infectiilor la copii.

Tataneasa - remediu contra arsurilor solare

In general, pentru durerile corpului umpleti un saculet de muselina cu putina tataneasca uscata si atirnati-l sub robinetul prin care curge apa in baie pina se umple cada si cind sinteti in baie puteti sa-l folositi pentru a va frectiona cu el pe piele.

Radacina de tataneasa se poate folosi in special pentru arsurile solare, daca se toarna peste ea o jumatate de litru de apa. Se fierbe intr-un vas mic acoperit pentru 10 minute, se strecoara si se adauga in apa de baie.

Sucul de aloe vindeca intepaturile insectelor si infectiile pielii

Remediul din plante care este, probabil, cel mai bun si cel mai usor de preparat l-am lasat pentru la sfirsit. Daca sinteti afectat de intepaturile insectelor, arsurile de soare sau alte arsuri minore, rupeti o bucatica de aloe. Stoarceti substanta gelatinoasa din ea si frectionati cu ea zona afectata. Aceasta planta face adevarate minuni impotriva iritatiilor pielii.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE