background img

Articole noi

Exercitii fizice pentru combaterea inflamatiilor alergice ale mucoasei nazale

Cind va curge apa din nas
Exercitii fizice pentru combaterea inflamatiilor alergice ale mucoasei nazale

Creste numarul de persoane care stranuta fara a fi racite si sufera de guturai un tip mai deosebit, adica le curge apa din nas. Acest tip de afectiune nu depinde, de regula, de anotimp, ci este o consecinta a alergiei mucoasei nazale sau a unui dezechilibru nervos. Alergia mucoasei este declansata de praf sau polen, pe cind dezechilibrul se produce mai ales din pricina reactiei specifice a pielii la schimbarile de temperatura din atmosfera.

Metoda cea mai eficienta de prevenire si tratament este in aceste cazuri calirea tegumentelor - a pielii (bariera noastra naturala). Se recomanda ca, inaintea bailor, sa se faca un masaj uscat cu un prosop sau, dupa ce corpul s-a incalzit suficient cu apa calda din baie, sa se faca un dus cu apa calduta si apoi un masaj al intregului corp, cu un prosop umezit in apa rece si bine stors.

In perioada rece a anului, incaperile trebuie sa fie pastrate curate si bine aerisite, inchizind apoi bine geamurile.

Exista si exercitii speciale, care se executa din pozitia initiala intins, cu fata in jos.

Exercitiul 1

Intins cu fata in jos, pacientul indoaie bratele din coate si sprijina miinile pe covor (podea), in dreptul umerilor.

Apoi se intind bratele incet, impingind palmele in podea. Capul si toracele se ridica, iar spatele se curbeaza. In acest timp se expira pe nas.

Ultima faza este coborirea lenta in pozitia initiata, apoi se indreapta bratele foarte lent.

Exercitiul 2

Din pozitia intins cu fata in jos, se trag picioarele sub abdomen, indoind genunchii si ridicind bazinul. Simultan se intind putin cite putin bratele inainte.

Se ridica apoi bazinul cit mai sus, curbind spatele, apoi se revine incet la pozitia initiala, efectuind miscarile in sens invers.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE