background img

Articole noi

Masajul talpilor prin metoda spinilor din branturi

Masajul talpilor prin metoda spinilor din branturi

Corpul este proiectat in talpi

In talpi ca si in palme este proiectat intregul corp, aici se oglindeste starea tuturor organelor, sistemul si functiile lor. Talpile, potrivit medicinii traditionale, reprezinta organele care se afla in partea stinga a corpului, incluzind aici ficatul si vezica biliara, splina, stomacul, rinichii si vezica udului, spre deosebire de palme, care oglindesc starea partii superioare si inferioare a corpului, incluzind aici plaminii, inima, intestinul gros si subtire.

Din cele mai vechi timpuri, medicina traditionala a acordat o deosebita atentie si s-a folosit de masajul talpilor in scopuri profilactice si terapeutice. Talpile ca si intregul organism uman au foarte multi receptori nervosi, a caror concentrare in niste locuri determinate formeaza asa-numitele puncte active din punct de vedere biologic, care in practica medicinala sint cunoscute ca niste puncte reflectoare (au o legatura directa cu unele organe si parti ale corpului).

Ce se intimpla cind te doare in talpa

Omul contemporan nu merge aproape niciodata descult, astfel incit el este lipsit de masajul natural al talpilor si al organelor strins legate de acestea. Purtarea unor pantofi neadecvati contribuie la tulburarea circulatiei singelui in picioare si la aparitia unor boli.

Daca la un moment dat observati schimbarea culorii pielii de pe talpa, bataturi, dureri cind va palpati talpa si atunci cind incordati piciorul, toate acestea inseamna ca organele corespunzatoare si functiile lor au fost perturbate.

Metoda spinilor de pe branturi

Tipurile de fizioterapie, cum ar fi masajul talpilor, acupunctura si cauterizarea ranilor, calmeaza durerile diferitelor organe.

Unii specialisti recomanda o metoda simpla de corectare a sanatatii cu ajutorul unor spini speciali pusi pe branturile incaltamintei. Indiferent de simptomele pe care le aveti inainte de punerea spinilor, cu o forta constanta apasati cu un obiect bont (cu virful neascutit al creionului) pe toate punctele din ambele talpi, gasiti partea cea mai dureroasa si puneti sub ea un spin. Spinii, desi va vor enerva permanent, vor actiona asupra punctelor reflectoare alese, in acelasi timp vor stimula organele legate de acest punct. Trebuie sa purtati aceasta incaltaminte pina la disparitia simptomelor. La aparitia oricarui alt simptom mutati spinii de pe branturi.

Metoda de aplicare

Desenati sablonul talpii dumneavoastra stingi pe un carton sau pe o foaie alba de hirtie.

Faceti un tabel de dimensiunile desenului cu talpa (pe conturul talpii) si notati pe el toate punctele, dupa cum se vede in schema de mai jos.

Decupati pe contur brantul din hirtie si puneti-l in incaltaminte. Perforati cu un creion punctele de pe branturi necesare pentru insanatosirea dumneavoastra corespunzator tabelului simptomelor si desenati-le apoi pe talpa pantofilor dumneavoastra.

Infigeti spinii in punctele desenate in incaltamintea dumneavoastra. Ca spini puteti folosi cuie din lemn cu maciulia din metal, cu diametrul de 10 milimetri, sau piuneze. Cele mai bune in acest scop sint piunezele convexe din nichel cu diametrul de 9,5 milimetri. Spinii pot fi infipti in punctele desenate pe branturi si indoiti putin. Dupa aceea, branturile din carton cu spini puneti-le in incaltaminte. Pentru ca spinii sa se fixeze mai bine pe branturile pantofilor, inainte de a-i pune dati-le cu putin lipici.

Magnetizati spinii punind polul nord al magnetului pe maciulia acestora (in cazurile de tensiune arteriala scazuta si hipertensiune nu trebuie sa-i magnetizati). Incaltamintea este gata pentru a fi folosita.

De fiecare data, inainte de a purta aceasta incaltaminte cu spinii buni pentru sanatate, seara ungeti-va talpile cu ulei, pe care dimineata il spalati cu apa calduta si sapun.

Stabilirea punctelor de reflexoterapie pe sablonul talpii

Trageti pe sablonul dumneavoastra o linie verticala pe mijloc (care trebuie sa treaca printre cel de-al doilea si al treilea deget catre calcii, impartindu-l in doua in plan vertical).

In partea inferioara a calciiului trageti o linie orizontala, perpendiculara pe cea din mijloc.

In virful degetului mare trasati o linie orizontala, perpendiculara pe linia din mijlocul talpii.

Impartiti linia din mijloc (intre cele doua puncte marginale trasate anterior) in zece parti egale si trasati astfel linii orizontale, paralele cu cele deja desenate (cea de la calcii si cea de la degetul mare).

Masurati lungimea unei parti (din cele zece trasate) in milimetri si socotiti aceasta distanta de doua ori in ambele parti ale liniei din mijloc la marginea liniilor orizontale. Uniti aceste puncte. Astfel toata talpa va fi impatita in patrate. Dupa desen stabiliti-va pe sablon cu un creion toate punctele.

Unele dintre cele mai comode si accesibile metode de imbunatatire a sanatatii in casa sint baile talpilor, automasarea talpilor si exercitiile pentru talpi.

Bai pentru talpile picioarelor

Pentru calmarea durerilor si racorirea picioarelor (mai ales la colerici si sangvinici) se pregateste o baie rece (apa trebuie sa acopere gleznele) cu citeva picaturi de ulei de santal. O asemenea baie racoreste tot corpul si elibereaza mintea de grijile de peste zi.

Pentru un plus de energie (pentru melancolici si flegmatici) luati o mina de fructe de ienupar, rozmarin si levantica. Puneti acest amestec in 500 ml apa fierbinte, lasati vasul acoperit 10 minute, strecurati apoi si adaugati aceasta infuzie in baia pentru picioare. Apa trebuie de asemenea sa acopere gleznele.

Pentru un somn profund (pentru melancolici) masati-va picioarele cu ulei de susan negru sau cu unt topit. Dupa aceea puneti-va picioarele in baia pregatita cu ierburi si condimente fierbinti, cum ar fi ghimbirul.

Pentru a va detensiona (pentru melancolici si flegmatici) pregatiti o baie fierbinte pentru picioare cu unul sau doi pumni de ghimbir. Tineti-va picioarele in apa pina cind se inrosesc. Stergeti-va cu un prosop uscat si puneti-va niste ciorapi din lina. Acest procedeu va incalzeste tot corpul si inlatura starea de oboseala.

Pentru o piele mai sanatoasa incercati o baie calda pregatita cu flori de galbenele bine fierte.

Pentru pielea aspra masati-va picioarele cu ulei de susan negru, apoi puneti-le intr-o baie cu un decoct din mustar si ghimbir. Acest decoct trebuie pregatit dintr-o lingurita de ghimbir sau praf de mustar si o jumatate de litru de apa. Adaugati decoctul in baie. Tineti picioarele in baie pina se inrosesc puternic, apoi frecati-le cu o piatra ponce. In cazul calciielor crapate preparati o pasta din faina si lapte. Ungeti-va calciiele cu aceasta pasta sau cu ulei de ricin.

Pentru picioarele care transpira abundent faceti bai in care puneti cantitati egale de ulei de levantica, salvie, ienupar si chiparos.

Pentru inlaturarea oboselii pregatiti-va o baie calda pentru picioare, in care ati pus cantitati egale de ulei de ienupar, rozmarin si levantica.

Masarea talpilor

Stind jos trageti cu mina stinga calciiul piciorului sting astfel incit talpa sa fie indreptata inainte (pentru ca punctul din centrul talpii sa priveasca inainte). Cu palma dreapta faceti 20 de miscari energice in sus si in jos pe talpa piciorului sting. Dupa aceea, cu mina dreapta apropiati-va calciiul drept si cu mina stinga faceti aceleasi 20 de miscari pe talpa piciorului drept. Ajuta in cazul unei activitati proaste a ficatului si a ochilor sau in cazul unui somn agitat.

Exercitii pentru talpi

Acestea activeaza si stimuleaza activitatea rinichilor, a vezicii biliare si a glandelor sexuale.

Pozitia initiala - stind culcat.

Picioarele intinse, neincordate. Cu un efort puternic incercati ca in curs de 3 secunde sa va indepartati degetele de la picioare unul de altul cit se poate de mult. Repetati acest lucru de 3 ori.

Picioarele intinse, neincordate. Cu un efort puternic timp de 3 secunde stringeti-va catre talpa in acelasi timp toate degetele picioarelor. Repetati acest lucru de trei ori.

Picioarele intinse. Cu un efort puternic timp de 3 secunde apropiati-va picioarele de fata. Repetati de trei ori. Faceti din nou acest exercitiu, departind si apropiind picioarele in aer.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE