background img

Articole noi

Retete cu miere pentru bolile cailor respiratorii

Retete cu miere pentru bolile cailor respiratorii

Pentru cazurile de astm

In fiecare dimineata se ia cite o lingura de miere, in care se amesteca 1 g de clorura de amoniu.

Se scobesc doua ridichi de toamna, iar in scobitura se pune miere. Dupa ce ridichile isi lasa sucul ce se amesteca cu mierea, lichidul se scurge si cantitatea de sirop rezultata se bea intr-o zi. Cura trebuie sa dureze o saptamina.

Astmul bronsic se mai trateaza si astfel:

Se prajesc boabe de fasole-bob, la fel ca boabele de cafea. Apoi se piseaza sau se risnesc si se cern. Se amesteca sase linguri din pulberea obtinuta cu 500 g miere si se omogenizeaza bine. Din acest amestec se ia de trei ori pe zi cite o lingurita. Se continua tratamentul pina la insanatosirea completa.

Intr-un litru de apa se pun la fiert 4-5 cepe, cu foi cu tot (se da la o parte doar o foita de deasupra si cepele se spala bine cu apa rece). Se fierb 15 minute la foc mic. In 100 ml fiertura strecurata se dizolva 100 g miere pura. Se bea preparatul in cursul unei zile in doua prize - dimineata si seara - cu 30 de minute inainte de masa.

In fiecare dimineata se ia o lingurita de ulei de masline sau floarea-soarelui, cu care se clateste bine gura timp de 10 minute. Uleiul se scuipa apoi si se clateste bine gura cu multa apa. Dupa aceasta procedura se maninca o lingura de miere curata. Leacul este util si in afectiuni ale bilei, in aritmie sau stari de nervozitate.

Se curata un kilogram de usturoi. Cateii se impart in doua vase uscate. Peste usturoiul din vase se pune apa si se lasa sa fiarba timp de doua ore (vasele trebuie sa fie de minimum un litru). Continutul se strecoara, iar zeama rezultata se amesteca apoi cu un kilogram de miere curata de albine. Din preparat se ia cite o lingura de trei ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa.

Se ia un dovleac galben mai mic, copt. I se taie capacul (acolo unde are vrejul) si se umple cu miere, fara a-l goli de seminte si nervurile din interior. De 3-4 ori pe zi se va minca din dovleac cite o lingura (miez cu miere si seminte).

Leacuri pentru bronsita

In 250 g miere se amesteca o lingura de nuca macinata si o lingurita de bicarbonat de amoniu. Din acest amestec se va lua cite o lingura dimineata, pe stomacul gol, pina la vindecare.

In 500 ml apa se pune o jumatate lingurita de seminte de gutui (fara sa se sparga). Se pune la fiert, se fierbe 20 minute la foc mic, apoi se adauga o lingura de foi uscate de podbal, bine maruntite. Se lasa sa se traga. Dupa o ora se strecoara si in zeama rezultata se dizolva 50 g miere. Din amestec bolnavul va bea de patru ori pe zi cite 75 ml.

Pentru a expectora

Pe baie de apa se topeste o cantitate de 500 g miere. In ea se adauga cite 50 g zahar candel, o nucsoara taiata marunt si cuisoare strivite (1-2 cuisoare). Din acest amestec bine omogenizat se ia cite o lingurita de trei ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa. Cura dureaza pina la vindecarea bronsitei.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE