background img

Articole noi

Detoxifierea colonului

Detoxifiere
Astazi vei invata o METODA simpla si 100% naturalade DETOXIFIERE a colonului, sau mai exact care sunt alimentele care iti detoxifica colonul?
Probabil ca tu nu ai probleme de sanatate si te intrebi: De ce sa-mi detoxific colonul chiar daca ma simt complet sanatos?
Daca cumva nu stiai, majoritatea alimentele pe care tu le consumi in fiecare zi, contin diferite substante toxice pentru organismul tau:
* Conservantii(‘E-urile’)  din aproape toate alimentele din comert
Mercurul cu care sunt intoxicati pestii si algele
Chimicalele cu care sunt stropite fructele si legumele
* Carnea nesanatoasa a animalelor crescute cu hormoni si antibiotice
Iar lista merge MUUULT mai departe…
Toate acestea iti  ‘polueaza’ organismul in fiecare zi, iar partea si mai rea este ca unele dintre aceste substante SE ACUMULEAZA.
Ele nu se pot elimina in mod normal din organism, iar in timp, cu cat consumi mai multe, cu atat ele se acumuleaza mai mult si devin si mai nocive. Astfel ca vei avea o sursa de toxine care te ‘polueaza’ zilnic chiar din interiorul propriului tau organism.
Acelasi fenomen(de depunere depunere a toxinelor) se poate intampla chiar daca consumi alimente sanatoase ,pe care insa le combini gresit: daca consumi doua alimente pe care stomacul nu le poate digera in acelasi timp, ele merg mai departe nedigerate si intra in putrefactie in intestin.
Partea buna in povestea de astazi – este ca te poti descotorosi  usor de aceste substante toxice folosind  oMETODA simpla de DETOXIFIERE a organismului.
In acest articol ne vom ocupa doar de detoxifierea colonului(iar de celelalte organe in articolele urmatoare)

Asadar… de ce incepem cu colonul?

Colonul este sistemmul de canalizare al organismului tau. Prin colon trec zilnic substantele nefolositoare si toxice pe care corpul tau trebuie neaparat sa le elimine pentru a nu se intoxica.  Daca se intampla ca acest sistem de evacuare sa se deregleze, ai toate sansele sa ramai cu o gramada deseuri in organism. Partea mai rea:  aceste desuri pot ramane lipite de peretii colonului chiar cativa ani, iar astfel sa te intoxice putin cate putin in fiecare zi formand o placa mucuida.

Consecinte?

Imbatranire prematura, mirgene, boli de piele, imbolnavirea altor organe(in epcial ficatul si rinichii) si lista poate continua.
Asa cum am spus la inceput, cu totii ne expunem inevitabil toxinelor zi de zi,deoarece asa sunt timpurile in care ne e dat sa traim.
Corpul tau face eforturi imense pentru a elimina o parte cat mai mare de toxine! De aceea te sfatuiesc sa-i dai si tu corpului o mana de ajutor, inloc sa-i bagi bete in roate (cum se intampla de cele mai multe ori).
Probabil acum te intrebi:

De unde stiu daca am nevoie de DETOXIFIERE ?

Dr. Mencinicopischi spune in cartea lui ca un organism intoxicat prezinta astfel de simptome:
* Depuneri albicioase pe limba
Oboseala cronica si trezitul greu dimineata
Transpiratie si respiratie cu miros neplacut
Constipatie
Obezitate sau supaponderabilitate
Mirosul puternic a meteriilor fecale
Pofta puternica de dulciuri sau alimente prajite
* Boli precum cronicizate: acnee,hemoroizi,cancer,reumatism,atrita,diabet etc…
* Iar pe plan psihologic: anxeitatenervozitatelipsa puterii de concentrare si memorare.

Care este legatura dintre colon si aceste stari?

Trebuie sa intelegi ca omul NU este o adunatura de organe, ci este o fiinta INTREAGA.

Fiecare organ al tau depinde de sanatatea celorlalte organe. Adica orice dezechilibru intr-un organ provoaca dezechilibre in TOATE celelelalte organe . Cu atat mai mult colonul, care s-a demonstart ca influenteaza FOARTE puternic sanatatea generala a intregului organism.

De exemplu: S-a demonstrat ca un colon  ‘murdar’ afecteaza atat sanatatea ficatului cat si rinichilor.
Pe langa asta, un colon murdar determina afectiuni ca:  slabirea vederii(in special miopia), slablirea auzului, durerile de urechi, reumatismul,,acnee,psoriaris, astmul etc.
Probabil acum te intrebi: Ce poti sa fac ? Citeste mai departe…
 Metoda NATURALA de detoxifiere a colonului:
…sau detoxifierea cu FIBRE VEGETALE
E metoda cea mai SIMPLA si la indemana oricui.
Ce sunt fibrele?
Fibrele vegetale sunt un tip glucide de aflate in toate alimentele VEGETALE. Fibrele NU se digera si nu se absorb, astfel caNU iti hranesc organismul in niciun fel.
De ce sa le consumi, daca nu te hranesc  ???
1. In primul rand: pentru ca rolul lor NU este sa te hraneasca! Ele au rol de TRANSPORT al alimentelor prin intestin pana acestea ajung afara din corpul tau. Metaforic vorbind, ele  sunt  „ schiurile sau patinele pe care mancarea  aluneca prin organismul tau.
Mai mult decat atat fibre solubile sunt PREBIOTICE. Adica hranesc BACTERIILE BENEFICE din flora ta intestinala, astfel incat ea sa ramana echilibrata.
*Nota*Flora intestinala e esentiala pentru sanatatea ta. Mai exact: este pilonul de baza al IMUNITATII(nu se poate vorbi de sistem imunitar fara flora intestinala). Pe langa asta:  faciliteaza absorbirea nutrientilor, e o bariera  pentru bacteriile daunatoare  din intestin, dar are si alte fuctii importante .Asadar  de retinut despre fibre: ca ele nu se digera si nu hranesc orgaismul, ele doar transporta mancarea prin intestine(fibrele insolubile) si hranesc bacteriile intestinale benefice(fibrele solubile).

Cum sa folosesti  fibrele pentru detoxifierea colonului?

Simplu! Le mananci.
Consumate cu suficienta apa isi dubleaza eficienta si devin ca un burete care se leaga de substantele toxice de pe intestin transportandu-le afara din organism.
Un adult are nevoie in medie de  30g  fibre pe zi, in timp ce multi oameni abia consuma 10 grame si se mira de ce sufera de constipatie(*constipare = neeliminarea fecalalor la mai mult 48 de ore). Constipatia nu face de cat sa AMPLIFICE efectele pe care un colon murdar le are asupra organismului.

Consumand o cantitate mai mare de fibre vegetale pentru o perioda de cateva luni, vei da posibilitatea colonului tau sa elimine IN FIECARE ZI toxinele acumulate in ultimii ani.  Astfel vei inbunatati sanatatea generala a organismului aducandu-l din nou la echilibruDeoarece ACESTA ESTE ROLUL LOR – sa transporte materiile fecale . Mai mult ele activeaza acea miscare reflexa in colon (numita peristaltism) care impinge automat materiile facale pentru a fi eliminate
.
Dar care alimente contin fibre vegetale?
Daca se numesc ‘fibre vegetale’, ghici ciuperca ce-i. De retinut: Doar vegetalele contin fibre! Carnea contine 0% FIBRE sau mai pe romaneste: deloc!
Deci pentru detoxifiere e nevoie de foarte MULTE VEGETALE care sa dea cantitatea necesara de fibre. Atentie! Asta nuinseamna abstinenta de la carne, ci doar o cantitate mai mare de vegetale in raport cu carnea pe care o mananci.
Asadar pentru o buna detoxifiere a colonului, aplica urmatorul regim pentru cateva luni :

Minimum 50% VEGETALE din mancarea dintr-o zi !

In asta consta cura de detoxifiere simpla 100% naturala.
Ti-ai face un bine si mai mare daca NU ai ‘omori’ viata din vegetagale prin gatire, ci le-ai manca CRUDE
Aceasta metoda de detoxifiere este 100% NATURALA si SIGURA ! Totusi trebuie mentionat ca e aboslut necesar consumul a MINIMUM 2 litri de apa(pura) pe zi deoarece fibrele trebuie sa se imbibe in apa pentru a-si face efectul.

*Nota: Semintele de in NU se pot digera nemacinate sau uscate. Ai 2 variante: le macini sau le lasi intr-o cana cu apa la inmuiat de seara pana dimineata (astfel activezi mai puternic enzimele din seminte).
In plus s-a demonstrat ca FIBRELE VEGETALE au si alte efecte benefice asupra sanatatii pe langa cel laxativprebiotic si detoxifiant printre care:
* Intarirea sistemului imunitar
* reducerea colesterolului*
* pierderea kilogramelor in plus
* prevenirea cancerului de colon*
* inlaturarea polipilor si  a parazitilor intestinali
* reducerea alergiilor
* reducerea numarului de bacterii daunatoare din intestine.
Toate aceste beneficii le poti avea consumand cantitatea necesara de fibre vegetale in fiecare zi: cu o dieta care contine MINIMUM 50% alimente vegetale. Succes.


0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE