background img

Articole noi

Abces dentar


Abces dentar

<
Este o inflamatie purulenta in jurul unui dinte cauzal. Orice dinte netratat poate produce un abces. Mai intai se inflameaza pulpa dintelui (pulpita) apoi vasele si nervii mor, iar canalul dentar este invadat de microbi (gangrena pulpara); invazia se extinde apoi producand parodontite, abces dentar, abces premaxilar, osteomielita. De aici se propaga in organism prin sistemul vascular producand leziuni in rinichi, articulatii, inima. in abces dentar apar dureri la acel nivel. Poate aparea si febra. Dintele e cariat si dureros la lovirea lui in ax, dovada ca puroiul a invadat spatiul din jurul radacinii.

Se va dezinfecta gura si se va consulta medicul stomatolog.
•    Ceai de coada-soricelului, in, nalba (emolienta), podbal, salvie, soc, sulfina, radacini de tataneasa (decoct), urzica, volbura, radacini de cerentel (astringenta), sunatoare (calmant).
•    Ceai pentru gargara: musetel, cimbrisor, salvie (antiseptic, astringent, cicatrizant), frunze de nalba, mac, radacini cerentel, dragaica.
•    Se aplica pe obraz cataplasme de argila rece, iar pe gingia infectata se aplica jumatate de smochina uscata fiarta in lapte cateva minute.
•    Masarea zonei reflexe corespunzatoare si a cailor limfatice.
•    In caz de granulom dentar, se aplica local putin propolis brut.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE