background img

Articole noi

Prospect oxacilina, indicatii

prospect oxacilina, indicatiiProspect oxacilina, indicatii
In acest post va prezint prospect oxacilina si cateva indicatii oxacilina un antibiotic renumit in tratarea infectiilor rezistente.
Penicilina de semisinteza, bactericida, cu spectru asemanator Penicilinei G; este activa fata de stafilococii rezistenti la Penicilina G (penicilinazosecretori), dar pentru ceilalti germeni potenta este mai mica; actiunea bactericidâ fata de stafilococul auriu este sinergica cu cea a aminoglicozidelor. Este activa atât pe cale orala, cât si în injectii.

Indicatii oxacilina: Infectii stafilococice rezistente la Penicilina G, infectii mixte cu streptococi si stafilococi penicilinazosecretori: în asociatie cu ampicilina, în infectii cu germeni gram-negativi secretori de beta-lactamaza.

Mod de administrare oxacilina: Adulti, oral, obisnuit 500 mg la fiecare 6 ore (pe stomacul gol), intramuscular, 1 g la 12 ore; copii (sub 40 kg), oral, 250 mg la 6 ore, intramuscular 50 mg/kilocorp si zi. In infectiile grave doza se poate creste pâna la 12 g/zi la adulti si 300 mg/kilocorp si zi la copii, iar intervalul între doze se micsoreaza


0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE