background img

Articole noi

DUREREA DE UMAR durere cronica

Umarul (durere cronica)

Despre ce este vorba si care sunt cauzele?

Durerea de umar poate avea multe cauze, dar trei dintre ele sunt mai ales intalnite: Umar intepenit: durere intensa in umar, cu limitarea mobilitatii. Cauza este inflamatia articulatiei. Vatamarea articulatiei umarului: sfasierea, intinderea sau ruperea muschilor ori a tendoanelor care leaga bratul de omoplat. Adesea este produsa de excesul de activitate care implica ridicarea bratelor peste cap sau, pur si simplu, de procesul imbatranirii. Alta cauza a durerii de umar este osteoartrita.

Cand trebuie sa mergeti la doctor?

Daca nu va puteti misca bratul, daca durerea este intensa sau nu se amelioreaza prin autotratare.

Indicatii pentru viata de zi cu zi

Alegeti o perna potrivita pentru a va mentine coloana vertebrala in pozitia fireasca atunci cand dormiti. Aceasta previne durerile de umar, mai ales la persoanele in varsta. Umerii trebuie sa fie intotdeauna protejati de frig. Nu dormiti niciodata afara din casa si nu stati cu umerii in fata unei ferestre deschise. In timpul caniculei, nu va expuneti umerii timp indelungat la curentul produs de ventilator. Miscati-va umerii si faceti exercitii fizice destinate lor. Procedati treptat. Nu va asteptati ca durerea sa dispara foarte repede. Un prim pas potrivit este miscarea pasiva. Daca rugati pe cineva sa va ajute sa faceti miscare pasiva, aveti grija sa incepeti foarte lent si usor. Miscarea este esentiala pentru recuperarea mobilitatii umerilor.
In cazurile acute, tineti gheata pe punctul dureros cate 15-20 de minute, de trei ori pe zi. Cand a disparut inflamatia, tineti o perna electrica timp de 20 de minute, de trei ori pe zi. Consumati mai multe alimente cu natura calda si intaritoare, cum sunt carnea de miel, nucile, ghimbirul si arpagicul chinezesc. Mancati mai multe produse din soia. In cazurile cronice, faceti regulat bai fierbinti (cat puteti suporta).
Daca nu puteti ridica bratul sau nu-1 puteti misca, trebuie sa faceti urmatoarele exercitii cat sunteti in baie sau imediat dupa aceea: Puneti palma pe perete si miscati degetele in sus, lent, pentru a duce bratul spre tavan. Ridicati incet bratul, cat mai sus. Cand ati ajuns la limita, ramaneti in aceasta pozitie zece secunde, apoi coborati lent bratul.
Indoiti incet, spre spate, bratul dureros, incercand sa atingeti partea de sus a spatelui. Miscati-1 treptat pana la punctul maxim pe care il puteti atinge in fata. Ridicati si indoiti incet cotul. Incercati sa ajungeti cu el pana in dreptul marginii de sus a urechii din partea respectiva. Apoi incercati sa treceti bratul peste cap si sa ajungeti la marginea de sus a urechii din partea cealalta. Dupa ce v-ati imbracat, stati in picioare in mijlocul camerei si rotiti-va lent bratul inainte sau inapoi, ca la inotul in stil liber sau inotul pe spate, timp de doua minute.

Ce nu trebuie sa faceti

Nu purtati tocuri inalte. Ar putea fi cauza durerii de umar. Evitati alimentele reci.

Remedii traditionale

Cand faceti baie, bateti-va usor umarul cu o perie de par, timp de cinci minute. Aceasta stimuleaza corpul ca un manunchi de ace de acupunctura. Incepeti la baza gatului si mergeti catre capatul umerilor, apoi de la gat in jos, pe spate. Daca sunteti in plina criza, nu aplicati acest remediu.
In cazurile cronice, masati-va umerii cu un aspirator reglat la minimum: scoateti peria de pe tub si aspirati cu tubul punctele de mai jos. Ridicati putin tubul, dar nu-1 desprindeti complet de piele. Tineti-1 cate zece secunde. Repetati procedura de doua ori.
In cazurile cronice, puneti pe locul dureros pasta fierbinte de cartofi: Ingrediente: un cartof, o lingura de faina. Preparare : zdrobiti cartoful cu blenderul, stoarceti-1 bine si amestecati-1 cu faina. Puneti totul intr-un tifon si asezati-1 pe locul dureros de pe umar. Acoperiti cu o folie de plastic si tineti deasupra o perna electrica timp de zece minute. Repetati procedura de doua ori pe zi, timp de o saptamana.
Indepartati de dumneavoastra durerea : reglati un uscator de par la puterea minima. In cazurile cronice, indreptati-1 spre zona dureroasa si spre portiunea dintre rotula si jumatatea gambei, pe exterior, timp de trei minute. In cazurile acute, indreptati-1 doar spre picior. Daca este prea cald, indepartati putin aparatul. Aveti grija sa nu va ardeti.
Apasati si framantati usor cu toate degetele partea exterioara a bratului, de la degete pana la umar, apoi treceti pe interiorul bratului si coborati pana la palma.
Puneti antebratul pe masa. Frecati, loviti si framantati usor cu palma sau degetele zona dureroasa de pe umar si partea de sus a bratului, mai ales partea din fata si laterala exterioara, incepeti cu o apasare usoara si intensificati-o treptat. Prindeti intre podul palmei si patru degete articulatia dureroasa. Ciupiti cu degetele mari, aratatoare si mijlocii tendoanele de la subsuoara.

Cel mai dureros punct.

Punctele se sub lobii urechilor, chiar in varful umerilor. Punctul de pe umar situat in fata adanciturii formate, cand bratul este ridicat paralel cu solul.
Balansati bratele inainte si inapoi timp de doua minute. Mariti treptat amplitudinea si viteza balansului. Apasati usor cu degetul mijlociu punctele aflate sub lobii urechilor, in partea de sus a umerilor, in vreme ce incercati sa miscati articulatia umarului. Ridicati bratul paralel cu solul si apasati cu degetul mijlociu punctul aflat pe partea de sus a umarului, in scobitura frontala. Coborati lent bratul, apasand in continuare. Ridicati bratul in lateral si paralel cu solul si apasati cu degetul mijlociu punctul aflat in adancitura din partea de sus a umarului, spre spate. Coborati lent bratul, apasand in continuare.

Terapie alimentara

Beti zilnic suc de lamaie. Lamaia neutralizeaza acidul lactic care provoaca durerea de umar.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE