background img

Articole noi

Cura cu suc de orz verde

Cura cu suc de orz verde se foloseste contra urmatoarelor boli:

anorexie, anemie, stomatite, afectiuni oculare, gastrice, ulcer, cancer, colite, pancreatite, afectiuni hepatice, constipatie ischemica, arteroscleroza cerebrala, infarct miocardic, hipertensiune, hipotensiune, astm bronsic, gripe, viroze pulmonare, TBC pulmonar, rinite alergice, dereglari hormonale,
diabet, obezitate, retard psiho-motor,  neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala, reumatism articular acut, lombosciatica, artrite, acnee, efelide, dermatite, eczeme, ulcere varicoase, tromboflebite, hemoroizi, fracturi, formarea calusului in sarcina la femei, avitaminoze, alopecie, sterilitate, impotenta sexuala.

Comparativ cu alte plante, orzul verde contine:

* de peste 250 de ori mai multa vitamina A decat in salata verde;
* de peste 25 de ori mai mult potasiu decat in banane;
* de peste 11 ori mai mult calciu decat in lapte;
* de peste 11 ori mai mult fier decat in telina;
* de peste 7 ori mai multa vitamina C decat in portocale;
* de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat in spanac;
* de peste 23 de ori mai multa biotina decat in lapte.Mod de preparare

Tulpinile de orz verde ajunse la inaltimea de 20 - 30 cm (inainte de a da spicul) se recolteaza, taindu-le de la suprafata pamantului (fara radacini); se spala si se maruntesc manual sau mecanic, pana se obtine o pasta fina. Sucul obtinut contine cele mai valoroase elemente necesare organismului.

Mod de administrare:
 
Se dizolva o lingurita de pulbere de orz verde in suc sau 150-200 ml de apa calduta. Se bea, de 1-2 ori pe zi, cate o ceasca de 50 ml, cu inghitituri mici, rare, cu 25-30 de minute inainte de masa. Se poate extrage in cantitati mai mari si pastra in sticle la loc rece. Inainte de a fi baut, se tine la temperatura camerei.
Preventiv, se beau cate 2 pahare pe zi, seara si dimineata.


0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE