background img

Articole noi

Sfaturi care te mentin sanatos

Ciocolata, vin si o viata lunga si sanatoasa. Suna ciudat, dar aceste alimente “bonus” intr-o anumita cantitate pot prevenii bolile de inima si problemele rinichiilor.
Sapte alimente care iti prelungesc viata :
Nucile. Presara in jur de 50 de grama de nuci peste cereale sau salata in fiecare zi pentru a-ti reduce colesterolul cu 14 procente.
Fructele si legumele. Mananca cinci, ¾ de cana servite zilnic iti reduce presiunea sangelui, micsoreaza riscul aparitiei cancerului, si diminueaza bolile inimii cu pana la 21 de procente.
Pestele. Serveste peste de trei ori pe saptamana (alegerile bune includ pastrav copt sau somon la gratar). Acesta diminueaza bolile inimii si bataile acesteia cu 14 procente.
Ciocolata neagra. Savureaza in jur de 57 de grame cu un continut de minim 60 la suta cacao pe zi, si riscul de boli cardiovasculare se va diminua cu 11 procente.
Usturoiul. Adauga un catel de usturoi zilnic in paste, salate pentru a scadea colesterolul. Acesta poate diminua riscul aparitiei bolilor de inima si a batailor cu 38 de procente.
Vinul. Bea 150 de ml de vin in fiecare zi si vei diminua riscul apritiei bolilor de inima cu 32 de procente.

Meditatia echilibreaza corpul.

Multe persoane nu sunt educate sa stea jos si sa spuna “Ooomm….”. Insa meditatia a castigat multi adepti, ajutandu-i in a le calma durerile, anxietatea, stresul, imbunatatindu-le sanatatea inimii, imunitatea, si rezolvand problemele graviditatii.
Orice stare cauzata sau inrautatita de stres poate fi alinata prin meditatie. Starea de relaxare creata prin meditatie ajuta reducerea metabolismului, scade presiunea sangelui, si imbunatateste calitatea inimii, respiratia.
Puterea de a repeta este centrul meditatiei. Concentrarea asupra respiratiei, ignorand gandurile si repetand un cuvant sau o fraza creaza starea de relaxare.
Meditatia nu este greu de invatat, dar ca in orice trebuie sa exersezi. In timp, oamenii isi dezvolta capacitatea de a intra in aceasta stare relaxanta foarte repede.
Meditatia ajuta la respingerea infectiilor si a bolilor. Sindromul premenstrual,
problemele infertilitatii, chiar si alaptarea, pot fi imbunatatite atunci cand o femeie mediteaza regulat.

Nutrientii si importanta lor.

Un aspect important al nutritiei il reprezinta nutrientii pe care ii asimilam zilnic.
Nutrientii constau in diferite substante chimice din mancare care compun dieta zilnica a fiecarei persoane. Multi nutrienti sunt esentiali pentru viata, o cantitate adegvata de nutrienti in alimentatie este necesara pentru a ne procura energie, a ne construi si a ne mentine organele si pentru diversele procese metabolice.
Oamenii depind de nutrientii din corpul lor deoarece corpul uman nu poate produce multi dintre acesti nutrienti.
Cele trei functii ale nutrientilor sunt :
  • Procurarea energiei din: carbohidrati, proteine, lipide (grasimi si uleiuri)
  • Favorizeaza cresterea si dezvoltarea prin: proteine, lipide, vitamine, minerale si apa.
  • Regleaza functiile organismului prin: proteine, lipide, vitamine, minerale si apa.
Carbohidrati. Acestia reprezinta principala sursa de enrgie din corp. Carbohidrati sunt compusi in mare parte din urmatoarele elemente carbon, hidrogen si oxigen.
Carbohidrati se impart in trei categorii.
Carbohidrantii simpli care se regasesc in lapte fructe si zaharul de masa.
Carbohidrati complecsi, acesti nu au gust dulce regasindu-se in cartofi, fasole si alte legume.
Fibrele alimentare le regasim in fructe, legume si cereale integrale.
Proteinele. Acestea sunt compuse din elementele carbon, oxigen, hidrogen si nitrogen. Proteinele sunt formate prin impreunarea diferitelor combinatii a celor mai comuni douazeci amino acizi care se gasesc in hrana. Dintre acestia zece sunt esentiali pentru sintetizarea proteinelor.
Proteinele se gasesc in diferite surse de hrana. Proteine de la animale din carne, pasari, lapte, peste. Proteinele din plante care se regasesc in grau, porumb, orez si fasole.
Lipidele. Acestea constau in grasimi si uleiuri, fiind molecule flexibile compuse din carbon, hidrogen si oxigen. Numarul scazut de molecule de oxigen face lipidele insolubile in apa, dar solubile in anumiti solventi organici.
Exista doua tipuri de grasimi: saturate si nesaturate. Diferenta dintre acestea este ca grasimile saturate sunt cel mai important factor care poate creste nivelul colesterolului. Un nivel crescut al colesterolului poate cauza boli ale inimii.
Vitaminele. Sunt compusi chimici necesari dezvoltarii si metabolismului. Exista treisprezece vitamine, care se impart in doua grupe: patru vitamine solubile in grasime (vitamina A, D,E si K) si noua vitamine solubile in apa (vitaminele B si vitamina C).
Mineralele. Acestea sunt diferite de ceilalti nutrienti, fiind compusi anorganici (carbohidrati, proteinele, lipidele si vitaminele sunt compusi organici). Mineralele se impart in doua clase: macrominerale si microminerale. Macromineralele le includ pe acelea care sunt necesare in cantitati mari (de la miligram la gram) aici intrand calciul, magneziul si fosforul. Micromineralele sunt acelea care sunt necesare intr-o cantitate mica in organism, aici fiind incluse: cuprul, cromul si seleniul.
Apa. Face parte din ultima clasa de nutrienti. Apa are multe functii in corpul uman. Exista multe surse de apa in afara celei de la robinet si a apei imbuteliate. Unele alimente contin o cantitate mare de apa incluzand multe fructe si legume. Insa apa din hrana nu este suficienta pentru organism, din acest motiv este recomandat sa bem 8 pahare de apa pe zi pentru a mentine stocul necesar.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE