background img

Articole noi

Cataracta



Cataracta
O afecţiune de ochi mai gravă ,este cataracta, provenită din materiile morbide strânse în interiorul ochiului, unde se acumulează cu atâta putere încât nu mai pot fi înlăturate.
Există trei feluri de cataracte: cataracta cenie, cataracta neagră şi catracta

verde.

Cataracta cenuşie
Ştiinţa declară în genere cataracta cenuşie ca incurabilă, şi  se zice numai

prin operaţie se poate vindeca. Eu însa sunt, convins că, în multe cazuri, este încă chip de  ajutorare la începutul cataractei cenuşii. Mulţi bolnavi, cu o cataractă la începutul ei - la unii era deja înaintată - au venit la mine, şi pe mulţi i-am ajutat. Aici trebuie o acţiune dizolvantă şi eliminatorie, atât asupra ochilor îişi. Aici se aplică mai ales înfăşurările, însă într-o formă şi mai puternică decât de obicei. Cine este afectat de această infirmitate, facă pe săptămâ 2-3 duşuri la cap, 1-2 infăşurări de gât şi zilnic, 1-2 băi de ochi, ungându-se în acelaşi timp cu o a de ochi tare, sau cu alifia de ochi. Bineînţeles trebuie să umble cu cea mai mare gare de

seamă. Ochiul şi corpul trebuie a se trata cu îngrijire şi totuşi e necesară o acţiune energică.
Cataracta neagră
Cataracta neagră constă în aceea nervul vederii scapătă din ce în ce mai mult şi în cele din urmă, se atrofiază. Am vindecat oameni orbi şi pe jumătate orbi, care sufereau de cataractă  neagră. Un polonez, cu desăvârşire orb de trei ani de zile, a fost complet vindecat în treisprezece săptămâni, şi mulţi alţii, la care cataracta nu era aşa de veche.
La vindecarea acestei infirmităţi a ochiului este de mare importanţă ca se exercite  o  acţiune  puterni şi   se  favorizeze  înainte  de  toate,  schimbarea materiei, atât în ochi, cât şi în tot corpul; căci sunt convins la astfel de boli de ochi tot corpul e bolnav. Aplirile cele mai  energice, întrebuinţate cu mare atenţiune, sunt şi aici de cel mai bun efect; în fiecare zi   se  facă 2-3 băi de ochi, pe săptămâ 2-3 duşuri la cap, 1-2 duşuri complete şi două jurnăţăţi de băi. Aceste aplicări au o acţiune întăritoare, dizolvantă şi purificatoare asupra corpului întreg. Rezultate deosebit de favorabile am avut la această infirmitate, când se da ca o cauza a lor otvirea cu nicotină.
Cataracta verde
Cataracta verde vine de obicei foarte repede, şi nu încetul cu încetul, ca cea neagră ori ca cea cenuşie. Ea e cauza de năvălirea puterni a sângelui în interiorul ochiului. Această îngrămădire de sânge cauzează o dilatare mai mare a ochiului; de aceea oamenii afectaţi de cataracta verde au de obicei nişte ochi iiţi foarte mult afară, cu o culoare puţin cam verzuie. Această îngrămădire a sângelui poate proveni dintr-o prea mare trudire a ochiului, prin care trudire, sângele se trage prea mult spre ochi.  Se  produce  o  mi inflamaţie,  şi  din  această  inflamaţie  se  nasc  materii necurate, care nu mai găsesc un loc pe unde să iasă, cauzând asţfel o îngrămădire mai mare şi exercitând în modul acesta o presiune neîntreruptă. Presiunea cauzată de îngrămădirea materiilor  poate crească încât omul piardă toată facultatea vederii. La aceste cataracte am obţinut cele mai bune rezultate.
Dacă vrea cineva vindece o asemenea cataractă este necesar înainte de toate,  ca   orice   năvălire  prea  mare  de  sânge  spre  cap   se  împiedice  iar îngrămădirea  cauzată  chiar  în  cap   se  înlăture  treptat-treptat  prin  primenirea rapidă a materiei aşa încât ochiul poată ajunge iar la puterea de mai înainte.
La cataracta verde însă, orice întârziere are, drept urmare, cea mai mare primejdie. La tratament se exercită mai puţin o acţiune asupra capului, decât asupra corpului  întreg,  deoarece  aplicările  la  cap  ar  putea   conducă  o  şi  mai  mare cantitate de nge la cap, e destul a se face des băi de ochi şi a avea grijă de a se curăţa şi întări ochii prin mijloacele atate mai sus.  Înainte de toate trebuie a se avea grijă se regleze circulaţia sângelui; asemenea oameni au de obicei picioare reci şi de aici prea mult nge la etajul de sus.
Un teolog suferea de cataractă verde şi nu mai putea citi de loc. I-am prescris să umble zilnic în apă, prin care mijloc s-a obţinut o întărire şi o eliminare a sangelui din cap; în afară de asta a trebuit facă trei jumătăţi de băi pe săptămână, care au încălzit şi întărit tot abdomenul; pe urmă a făcut do duşuri complete, în care s-a reglat circulaţia sângelui. Totodată a trebuit facă zilnic două băi de ochi şi să-şi spele ochii cu ceai de pelin alternat cu apă de aloe.
Cele  mai  bune  aplicări  pentru  a  conduce  sângele  din  cap  sunt  băile  de picioare şi duşurile la şolduri sau la genunchi; pe lângă aceasta oamenii robuşti mai pot face şi duşuri aplicate sus, iar oamenii slabi spălături pe partea de sus a corpului.
Dacă cumva cataracta verde se iveşte în mod subit atunci sângele năvălte cu mare  putere  în ochi; în asemenea cazuri, cel mai bun mijloc este a se aplica imediat o înfăşurare scurtă sau, da bolnavul este un om robust, o manta spaniolă. Asemenea se pot obloji şi picioarele, nă peste pulpe, cu o pânză, care fi fost înmuiată în jumătate a şi jumătate oţet; dar nu se va aplica mai mult de un ceas.

Du trei zile sângele va fi condus din cap şi atunci se pot face alternativ duşuri la genunchi şi la şolduri, şi jumătăţi de băi. Dar nici aici nu trebuie se facă excese; două aplicări pe zi sunt de ajuns.
Toate afecţiunile de ochi, atât negura cât şi cataracta, se vor ivi cu atât mai rar, cu cât omul va duce o viaţă mai regulată şi cu cât corpul va fi mai întărit; de aceea putem si adesea  la oamenii cei mai bătrâni, care însă au dus o viaţă regulată, nişte ochi foarte buni şi sănăti.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE