background img

Articole noi

Xeroftalmie


Xeroftalmie


Uscarea corneei are loc in urma unei conjunctivite, boli ale aparatului lacrimal sau in avitaminoza A. Vitamina A este necesara.
 Se consuma patrunjel.
 Suc de morcovi - 1 l/zi - timp de 1-2 luni.
 Ovidiu Bojor si Mircea Alexan recomanda ceai de: maces 30 g + catina 30 g + urzica 20 g + flori de craite 10 g + fructe afin 10 g. Se face infuzie din 1 lingura amestec la o cana de apa; se beau 1-2 cani/zi.
Daca uscaciunea persista, corneea sufera un ramolisment, isi pierde stralucirea, devine alb-cenusie si se opacizeaza (keratomalacie). Secretia lacrimara dispare. Xeroftalmia apare in urma unor leziuni oculare sau avitaminozei A. Poate duce la pierderea vederii.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE