background img

Articole noi

Află ce trebui să ştii pentru a te proteja împotriva cancerului de col uterin!

Află ce trebui să ştii pentru a te proteja împotriva cancerului de col uterin!



În lume, peste 600 de femei mor în fiecare zi datorită cancerului de col uterin. Chiar dacă nu crezi că o astfel de boală te-ar putea afecta şi pe tine, e mai bine să ştii despre ce e vorba!

Cancerul de col uterin nu este o boală ereditară, chiar dacă multe femei au această impresie. Este, de fapt, cauzat de un virus numit Human Papillomavirus, sau HPV. Este un virus la care pot fi predispuse mai ales femeile tinere. De fapt, există peste 100 de tipuri de HPV, dintre care 30 pot ataca zona genitală. Unele dintre afecţiunile care pot fi cauzate de HPV pot fi extrem de grave şi îţi pot pune viaţa în pericol.

E drept că majoritatea femeilor diagnosticate cu cancer de col uterin au între 35 şi 55 de ani, dar multe dintre ele au fost infectate cu HPV în tinereţe. Femeile până în 30 de ani sunt mai vulnerabile, pentru că au corpul încă în dezvoltare. Testele Babeş-Papanicolau făcute cu regularitate pot diminua riscul dezvoltării cancerului de col uterin.

Acest virus poate afecta şi bărbaţii. Întrucât nu există semne ale infectării, multe persoane nu ştiu că îl au şi că îl transmit mai departe. Se poate transmite prin orice contact sexual care implică contactul organelor genitale. De aceea, este important să-ţi iei din timp măsuri de protecţie!

Întreabă un medic de încredere despre vaccinul care te poate ajuta să previi cancerul de col uterin şi alte boli cauzate de unele tipuri de HPV. Nu lăsa o astfel de boală să-ţi afecteze viitorul!

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE