background img

Articole noi

BEROCCA® CALCIU SI MAGNEZIU

Nume: BEROCCA® CALCIU SI MAGNEZIU
Producator: F. Hoffmann-La Roche

Prezentare farmaceutica: Comprimate efervescente (cutie cu 10 buc.).

Compozitie:

Substante activeper tabletaefervescenta
Vitamina B1 (clorhidrat de tiamina)15 mg1
Vitamina B2 (riboflavina)15 mg2
Viamina B6 (clorhidrat de pirodoxina)10 mg
Vitamina B12 (ciancobalamina)10 mcg
Vitamina C (acid ascorbic)1000 mg
Biotina150 mg
Nicotinamida50 mg
Acid pantotenic23 mg3
Calciu100 mg
Magneziu 100 mg
1 18,5 mg de clorura a esterului monofosforic de tiamina × 2H2O.
2 20,5 mg de 5'-fosfat sodic de riboflavina × 2H2O.
3 25 mg de D-pantotenat de calciu.
Excipienti: aromatizanti; edulcorant (aspartam). 1 comprimat efervescent contine 86 mg de glucide (1,4 kJ) si aproximativ 262 mg de sodiu (corespunzand la aproape 0,7 g NaCl). Astfel, in cazul unui regim foarte sarac in NaCl, se recomanda a se prescrie Berroca comprimate, in locul comprimatelor efervescente.

Actiune terapeutica: Vitaminele hidrosolubile ale complexului B si vitamina C sunt complementare in functiile pe care le au la nivelul metabolismului celular. Astfel, administrarea lor simultana este, din punct de vedere teoretic, judicioasa, si, in absenta unor carente vitaminice strict definite, mai rationala in comparatie cu priza izolata de diverse vitamine. Odata ce organismul nu poate, in mod practic, sa constituie rezerve de vitamine hidrosolubile, orice intrerupere sau restrictie alimentara, orice tulburare de absorbtie dar si necesitatile crescute pot antrena rapid un aport suboptimal. Berroca calciu si magneziu compenseaza un aport insuficient de vitamine in tulburarile de absorbtie ale elementelor nutritive si combate manifestarile de carenta ce pot aparea dupa eforturi fizice si in asociere cu bolile infectioase. Calciul este important nu numai pentru formarea oaselor si a dintilor, dar si pentru metabolism in ansamblu si pentru integritatea functionala a nervilor si a musculaturii. Magneziul este indispensabil pentru activarea mai multor enzime - si in asociere cu calciul - in transmiterea influxului nervos, de la nervi la muschi, ca si pentru mentinerea tonusului muscular. O carenta si un dezechilibru ale acestor minerale determina aparitia hiperexcitabilitatii si a crampelor. Ambele minerale sunt necesare pentru stocarea si eliberarea energiei din forma sa biologica de adenozin trifosfat (ATP). Comprimatele efervescente sunt indulcite cu aspartam pentru a proteja dintii si pentru a nu afecta metabolismul diabeticilor.

Farmacocinetica: Nu au fost efectuate nici un fel de studii farmacocinetice.

Indicatii: Carenta manifesta sau latenta de vitamine ale complexului B si vitamina C, in special in cazul situatiilor cu necesitati crescute - crestere, boli prelungite, anumite forme de tratament cu antibiotice sau agenti chimioterapeutici si ca adjuvant in tratamentul nevritei alcoolice.

Mod de administrare: 1 - 2 comprimate efervescente, zilnic. Dizolvate intr-un pahar cu apa, comprimatele dau o bautura cu gust placut.

Contraindicatii: Alergie la unul sau mai multe ingrediente (vezi Compozitie), sau in prezenta hipercalcemiei, calculilor urinari sau insuficientei renale severe.
Sarcina si alaptare: Nu exista nici un fel de date care sa sugereze un risc pentru fat, daca produsul este administrat mamei in dozele recomandate. Acest preparat poate fi de asemenea utilizat si de mamele care alapteaza.
Remarci speciale: Influenta asupra unor metode de diagnostic: In cazul diabeticilor, vitamina C poate influenta punerea in evidenta a glucozei in urina, fara a influenta glicemia. Inainte de a trece la determinarea glicozuriei, trebuie intrerupt aportul de vitamina C, cu cateva zile inainte. Atentie Colorarea in galben a urinei, dupa administrarea de Berroca calciu si magneziu, se datoreaza prezentei vitaminei B2 (riboflavina) in acest produs.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE