background img

Articole noi

Jucarii pentru noii nascuti

Jucarii pentru noii nascuti


In primele luni de viata, inainte de a invata sa apuce obiecte sau sa se ridice, bebelusul dumneavoastra va aprecia cel mai mult lucruri la care poate sa se uite sau pe care le poate asculta.


Vederea lui e la inceput slaba si se fixeaza pe lucruri aflate la 20-35 de centimetri de ochi. Este atras de fata umana - si la o luna poate deja sa o recunoasca pe a dvs., dar se bucura si de poze/desene de fete umane.
Motivele cu contraste puternice si culorile aprinse ii captiveaza atentia pentru ca pe acestea le vede cel mai usor. Deja stie sa aprecieze sunete si muzica linistita (invatati cantecele de leagan cu versuri).
Obiectele care se misca incet si produc un sunet usor sint mult mai interesante decat cele fixe si tacute.
Jucariile de tinut in mana:
Datorita vederii scurte, copilasul se va bucura de orice ii aduceti aproape. O vreme nu va putea sa tina singur jucariile, dar isi va arata preferintele agitandu-se in directia celor care ii fac placere.
Muzica:
Este unul din cele mai bune mijloace de a mentine copilul fericit si linistit. Incercati mai multe genuri- dar nu prea agresive- si observati-i reactia.
Jucariile mobile:
O jucarioara miscatoare poate adauga o noua dimensiune viziunii orizontale a copilului asupra vietii. Optati intotdeauna pentru culori si modele contrastante. Multi copilasi sint in special atrasi de mobile care canta. Atasati jucaria mobila de leagan, in partea dreapta, caci copiii de varsta mica privesc spre dreapta 80% din timp, asa ca o jucarie agatata deasupra sau in stanga nu ar fi de prea mare utilitate.Pentru siguranta, plasati jucaria mobila asa incat sa nu poata fi accesibila copilului.
Oglinda:
Desi la inceput nu realizeaza ca ceea ce vede e chiar el insusi, bebelusul gaseste fascinanta propria reflectie in oglinda. In jurul varstei de 3 luni, copilasul poate stabili o relatie cu reflectia sa si incepe sa-i zambeasca.. Cautati o oglinda pe care o puteti fixa pe o parte a leaganului sau linga masuta de schimb.
Carticele cu poze viu colorate:
Exista carticele moi, cu poze sau modele usor de vazut, confectionate special pentru copii. Culcati-va langa copilas, ca sa va poata privi in timp ce intoarceti paginile si-i cititi cu glas tare - merita efortul, chiar la aceasta varsta frageda.
Sunatorile:
O jucarie molcuta care tremura sau tipa cand e apasata il va face fericit pe copilul dumneavoastra luni intregi de-acum inainte.In plus, atingerile accidentale il vor ajuta sa realizeze ce poate face cu manuta.
Sunatori la sosete sau la manuta:
Atasati o sunatoare mica la incheietura mainii sau la glezna copilului, sau puneti-i sosetute cu clopotei. Aceasta ii va produce lungi momente de desfatare si experiment cu noi sunete pe care le poate produce singur.
Clopotei de vant:
Copiii adora muzica blanda, asa ca se bucura de clopoteii de vant agatati intr-un loc unde pot sa-i priveasca cum se misca si sa-i asculte. Daca sint agatati deasupra leaganului, copilul se va obisnui sa-i priveasca timp de cateva minute inainte de a adormi. Din cand in cand luati-l in brate si aratati-i cum sa sune clopoteii el insusi.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE