background img

Articole noi

BACTROBAN ,ung.nazal

Nume: BACTROBAN ,ung.nazal
Producator: Smithkline Beecham

Compozitie: Bactroban unguent nazal: mupirocina 2% G/G in parafina moale, alba, continand un ester de glicerina.
Introducere: Bactroban este un nou antibiotic, atat in ceea ce priveste structura chimica, cat si modul de actiune, pentru uz topic exclusiv. Bactroban este un agent antibacterian topic, activ fata de microorganismele responsabile de majoritatea infectiilor cutanate, ex. Staphylococcus aureus, inclusiv tulpinile meticilino-rezistente, alti stafilococi si streptococi. De asemenea, este activ fata de germenii gramnegativi, cum sunt Escherichia coli si Haemophilus influenzae.

Indicatii: Eliminarea starii de purtator nazal de stafilococi, inclusiv Staphylococcus aureus meticilino-rezistent (MRSA).
Dozaj si mod de administrare: Adulti si copii: Bactroban unguent nazal trebuie aplicat in portiunea anterioara a narinelor, de 2-3 ori pe zi, astfel: o mica cantitate de unguent, de dimensiunea unui varf de chibrit, se depune pe pulpa degetului mic unguentul se aplica in interiorul unei nari; se repeta aplicarea unguentului si in cealalta nara; se comprima ambele narine concomitent; acest lucru permite difuzarea unguentului in interiorul narinelor. La copiii mici si pacientii aflati in stare grava, pentru aplicarea unguentului se utilizeaza un mic tampon. Starea de purtator nazal dispare in mod normal intr-un interval de 5-7 zile de la inceputul tratamentului.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la oricare dintre constituentii Bactrobanului unguent nazal.

Precautii: Ca si in cazul celorlalte preparate topice, trebuie evitat contactul cu ochii.
Folosirea in cursul sarcinii: Studii pe animale de laborator nu au evidentiat efecte teratogene. Totusi, nu exista date clare privind siguranta administrarii de Bactroban in cursul sarcinii.

Reactii adverse: Studiile clinice au relevat unele reactii adverse minore limitate la locul aplicarii, cum ar fi o senzatie tranzitorie de arsura.

Forma de prezentare: Bactroban unguent nazal: tub cu 3 g unguent.

Conditii de pastrare: La loc racoros (sub 25 grade Celsius). Unguentul ramas la sfarsitul perioadei de tratament se arunca.
Informatii suplimentare: Pentru a favoriza difuzarea unguentului, preparatul incorporeaza un ester de glicerina, ca substituent al lanolinei. Acesta se bazeaza pe trigliceride sintetice ce contin acizi grasi naturali, cu un potential de sensibilizare redus. Pentru tratarea infectiilor bacteriene cutanate, trebuie utilizat Bactroban uguent. A se vedea formula si indicatiile aditionale ale unguentului Bactroban sau a se contacta producatorul pentru detalii.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE