background img

Articole noi

ANTIGEN STREPTOCOCIC CORPUSCULAR

Nume: ANTIGEN STREPTOCOCIC CORPUSCULAR pentru intradermoreactii
Producator: Institutul Cantacuzino

Prezentare: Antigenul streptococic corpuscular este o suspensie in solutie clorurata izotonica de streptococi grup A apartinand tipurilor mai frecvent intalnite si grup C, inactivata prin caldura (contine 100.000 germeni in 0,1 ml). Se livreaza in flacoane a 10 ml. Prezervant: Fenol 0,003‰.
Mod de actiune: Reactia locala la nivelul injectarii antigenului streptococic corpuscular arata starea de sensibilitate a organismului uman fata de antigenele streptococice.

Indicatii: Antigenul streptococic corpuscular este utilizat in testarea intradermica pentru decelarea starii de hipersensibilitate la infectia streptococica.

Mod de administrare: Se recomanda ca injectarea intradermica sa fie facuta cu o seringa de tuberculina, cu ace foarte subtiri si cu bizoul scurt. Regiunea de electie este fata anterioara a antebratului. Se injecteaza 0,1 ml strict intradermic, dupa o prealabila dezinfectare cu alcool. Citirea si interpretarea reactiei: Citirea reactiei se face la 24 si la 48 h si se bazeaza pe aprecierea tuturor modificarilor prezente la locul de inoculare: eritem, infiltratie. In functie de modificarile locale aparute si de diametrul acestor modificari, reactia se noteaza si se interpreteaza astfel: reactie foarte intens pozitiva: edem, infiltratie, eritem cu diametrul mai mare de 40 mm (++++); reactie intens pozitiva: infiltratie, eritem, diametrul cuprins intre 30-40 mm (+++); reactie moderat pozitiva: eritem, uneori infiltratie, cu diametrul cuprins intre 20-30 mm (++); reactie slab pozitiva: eritem, diametrul cuprins intre 10-20 mm (+); reactie negativa: usor eritem, cu diametrul mai mic de 10 mm sau absenta completa a oricarei modificari (-).

Conditii de pastrare: Antigenul streptococic corpuscular pentru intradermoreactii se pastreaza la intuneric, intre +4 si +10 grade Celsius. Termen de valabilitate: 6 luni si este indicat pe eticheta flaconului si a cutiei, in conditiile de pastrare mentionate mai sus.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE