background img

Articole noi

BATRAFEN, lac de unghii

Nume: BATRAFEN, lac de unghii
Producator: Hoechst Marion Roussel

Ingredient activ: Ciclopirox

Compozitie: Fiecare gram de Batrafen lac de unghii contine, ca ingredient activ, 80 mg ciclopirox. Excipienti: copolimer de metilvinil si acid maleic monobutil ester, atil acetat, 2 propanol.
Proprietati: Batrafenul lac de unghii a fost creat in mod special pentru tratamentul infectiilor fungice ale unghiei. Ingredientul activ ciclopirox penetreaza unghia si atinge patogenul fungic in cel mult 48 ore dupa aplicare. Ciclopirox are o actiune antifungica impotriva tuturor patogenilor relevanti responsabili de infectiile fungice ale unghiei.

Indicatii: Infectii fungice ale unghiei.

Contraindicatii: Datorita unei insuficiente experiente clinice, Batrafen lac de unghii nu este indicat pentru tratamentul copiilor.

Precautii: Daca se impune administrarea Batrafenului lac de unghii in timpul sarcinii sau alaptarii, acesta se va folosi numai acolo unde este strict indicat.

Reactii adverse: Numai in citeva cazuri exceptionale au fost observate inrosirea si descuamarea zonelor cutanate adiacente unghiei, care au venit in contact cu Batrafen lac de unghii. In cazul in care observati reactii adverse, consultati medicul.

Dozaj si administrare: Inainte de aplicarea Batrafenului lac de unghii pentru prima data, se va indeparta cit mai mult posibil din unghia afectata (de ex. cu foarfeca), iar unghia ramasa va fi pilita cu o pila de unghii. Daca nu se indica altfel, lacul de unghii Batrafen se aplica pe unghia afectata intr-un strat subtire o data la doua zile, in prima luna. Prin aceasta se asigura saturarea unghiei cu ingredient activ. Aplicarea poate fi redusa pina la minim doua aplicari pe saptamina in cea de a doua luna de tratament, si la o aplicare pe saptamina in cea de a treia luna de tratament si ulterior. Pe toata perioada aplicarii, intregul strat de lac se va indeparta o data pe saptamina cu ajutorul unui dizolvant pentru lac de unghii din comert. In timpul acestui proces, se va indeparta din nou cit mai mult posibil din unghia afectata, cu ajutorul unei pile de unghii. Daca intre timp lacul aplicat se deterioreaza (exfoliaza), este suficient sa se aplice lacul de unghii Batrafen pe zonele stirbite. Durata de aplicare depinde de severitatea infectiei, dar nu este indicata depasirea unei perioade de tratament de 6 luni.

Note speciale: Pentru prevenirea uscarii solutiei, se va insuruba capacul ferm dupa fiecare utilizare. Pentru prevenirea lipirii capacului de sticla, evitati stropirea filetului sticlei cu solutie.

Conditii de pastrare: Protejati de lumina (de ex. lasati sticla in cutia de carton sau repuneti-o in cutie dupa utilizare). Batrafen lac de unghii poate fi depozitat la temperatura camerei. Odata sticla desfacuta, Batrafen lac de unghii este stabil cel putin 6 luni daca este depozitat corespunzator. Data expirarii: A nu se utiliza dupa data de expirare. A nu se tine la indemina copiilor.

Forma de prezentare: Flacon cu 3 g solutie

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE