background img

Articole noi

ANTACID, comprimate

Nume: ANTACID, comprimate
Producator: Europharm

Forma de prezentare: Comprimate. Flacon cu 20 comprimate.

Compozitie: Carbonat de calciu 500 mg/comprimat. Comprimatele sunt aromatizate cu diverse arome de fructe, fiind diferit colorate.

Actiune terapeutica: Carbonatul de calciu apartine clasei antiacidelor sistemice. La nivelul stomacului reactioneaza cu acidul clorhidric, in urma reactiei rezultand clorura de calciu. Are loc astfel neutralizarea excesului de aciditate gastrica. La nivelul duodenului, 80-90 % din clorura de calciu se transforma in carbonat insolubil, iar restul de 10-20% se absoarbe. Capacitatea de neutralizare a carbonatului de calciu este ridicata: 4,5 g neutralizeaza 50 mEq de acid clorhidric. Fiind putin solubil stationeaza la nivelul stomacului mai mult timp decat bicarbonatul de sodiu, de unde rezulta actiunea de durata mai lunga. La nivelul intestinului are un efect absorbant, favorizand constipatia. Administrarea carbonatului de calciu poate fi urmata de o usoara crestere a aciditatii (efect rebound).

Indicatii terapeutice: Este indicat in tratamentul unor simptome, cum ar fi pirozisul sau dispepsiile datorate unei gastroduodenite sau refluxului gastroesofagian.

Contraindicatii: Nu se administreaza persoanelor cu debilitate fizica, la cei cu functia renala alterata sau in caz de hipercalcemie.

Reactii adverse: Poate sa apara constipatie. Administrarea indelungata a unor doze mari poate duce la hipercalcemie si alcaloza metabolica, care se manifesta prin simptome digestive (greturi, varsaturi) si oboseala. Aceste efecte pot sa apara si in cazul unei insuficiente renale. Priza prelungita de Antacid in doze mari si consumul simultan de lapte pot provoca aparitia sindromului Burnett.

Precautii: La varstnici si la cei cu insuficienta renala, ca si in cazul unui tratament indelungat cu doze mari, se va supraveghea calcemia (si eventual functia renala).
Interactiuni: Poate diminua absorbtia unor medicamente: tetracicline, cimetidina si alti antagonisti ai receptorilor H2, preparate pe baza de fier, clorpromazina. Se va evita administrarea simultana a acestora cu Antacid. Administrarea concomitenta a diureticelor tiazidice poate creste riscul hipercalcemiei. Alcoolul si tutunul scad efectul antiacid.

Mod de administrare: Oral, 1-2 comprimate la nevoie. Doza se poate repeta daca reapar simptomele. A nu se administra mai mult de 16 comprimate in 24 h si, la acest dozaj maxim, tratamentul sa nu depaseasca doua saptamani. Comprimatele se sfarma sau se lasa sa se topeasca in gura.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE