background img

Articole noi

Igiena intima la baietei

Igiena intima la baietei


Pentru a deprinde tehnica curatarii corecte a organelor genitale la baieti, va trebui mai intai sa intelegeti cum sunt ele alcatuite. Extremitatea penisului este invelit de o piele numita preput. Preputul se poate retracta-decalota pentru a permite curatarea smegmei (o substanta albicioasa secretata de celulele din interiorul preputului ce foloseste ca lubricant natural in timpul frecarii dintre gland si preput).
Pe masura ce copilul creste, plica ce formeaza preputul se retracteaza din ce in ce mai mult,permitand dezvelirea glandului. De obicei acest lucru dureaza in jur de 3 ani, dar exista si multe cazuri in care retractarea se face de-abia la adolesecenta. Nu trebuie sa va ingrijorati totusi , deoarece spalarea zilnica cu apa si sapun fara a dezveli glandul este suficienta, pentru a pastra o igiena corespunzatoare. In nici un caz nu se va forta decalotarea glandului. Acest lucru poate fi dureros si poate afecta negativ psihicul copilului. De asemenea pot aparea infectii sau alte complicatii. Preputul se va retracta din ce in ce mai mult pe masura ce copilul va creste.
Circumcizia-pro sau contra
Circumcizia este operatia prin care pielea flasca ce formeaza preputul care inconjoara penisul este indepartata pe cale chirurgicala. Este dureroasa si necesita o ingrijire atenta. Se efectueaza din motive religioase, de sanatate sau de igiena.
Exista multe popoare la care circumcizia este o cerinta religioasa. Ea este practicata de mii de ani in multe parti ale lumii din motive variate.
La musulmani de exemplu, circumcizia se efectueaza la toti baieteii care au implinit varsta de 4 ani. Este considerat totusi un obicei barbar care poate avea influente negative asupra psihicului copilului.
Circumcizia devine uneori o cerinta medicala din cauza aparitiei unor infectii la nivelul penisului. Ea va fi efectuata in acest caz de medici si va fi tratata ca o operatie chirurgicala.
In multe tari ale lumii, chiar si in Statele Unite circumcizia este practicata in mod frecvent ca o masura de prevenire a unor infectii si pentru pastrarea unei igiene corecte. Ea se face la multi baietei chiar in primele ore dupa nastere, bineinteles la cererea si cu acordul ambilor parinti. Este o operatie dureroasa,tocmai de aceea se prefera sa se faca la o varsta foarte frageda. Ea va necesita o atentie deosebita si o igiena riguroasa pana la vindecarea totala a plagii. Aceasta operatie este lipsita totusi de orice risc, iar majoritatea parintilor opteaza pentru ea pentru pastrarea unei igiene optime a copilului lor. Perioada de refacere dureaza in general pana la 24 de ore, dar in cazul in care apare zemuire la nivelul plagii trebuie consultat imediat doctorul.
Daca optati sau nu pentru circumcizie este doar o problema de conceptii. Exista multe dovezi pro si contra circumciziei. La nivelul studiilor efectuate pana acum nu exista insa dovezi foarte solide care sa sprijine efectuarea circumciziei.
O igiena atenta si corecta inca din primele zile de viata ale copilului este foarte importanta chiar daca copilul a fost circumcis sau nu.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE