background img

Articole noi

BAYPRESS 20 mg

Nume: BAYPRESS 20 mg
Producator: Bayer Ph

Compozitie: 1 comprimat de Baypress contine 20 mg nitrendipina. Alte componente: amidon, celuloza microcristalina, lactoza, poli(1-vinil-2-pirolidon) 25, dodecilsulfat de sodiu, stearat de magneziu, dioxid de fier rosu (EG nr. E 172).

Actiune terapeutica: Antagonist de calciu, antihipertensiv, in special prin efectul vasodilatator periferic. Nitrendipina blocheaza selectiv canalele de calciu din musculatura vaselor de sange si miocard. Produsul amelioreaza circulatia renala, cardiaca si periferica.

Indicatii: Hipertensiune arteriala.

Contraindicatii: Sarcina si alaptarea; insuficienta hepatica, renala si cardiaca grave.

Reactii adverse: Cefalee, eritem facial, senzatie de caldura. Aceste efecte apar cu o probabilitate mai mare in timpul primelor saptamani de tratament, de regula disparand pe parcursul tratamentului. Edemele gambelor apar ocazional si nu au cauze cardiace sau renale. In cazuri rare: greata, ameteala, senzatie de obseala, prurit, tahicardie, palpitatii. In cazuri extrem de rare: ca si alte substante vasoactive poate produce dureri de tip anginos, la 15-30 min dupa administrare, cresteri izolate ale fosfatazei alcaline serice.

Interactiuni: Efectul hipotensiv al Baypress poate fi potentat de alte antihipertensive, de asemenea si de administrarea cimetidinei, ranitidinei, rifampicinei. La administrarea concomitenta de digitalina poate apare o crestere a nivelului plasmatic de glicozid peste cel obtinut in mod obisnuit.

Precautii: Datorita variabilitatii reactiilor individuale, capacitatea de a conduce sau de a lucra pe masini poate fi afectata, in special la inceputul tratamentului, dupa o schimbare a medicatiei si in cazul consumului concomitent de alcool.

Mod de administrare: Tratamentul trebuie individualizat in functie de gravitatea afectiunii. Adulti: in hipertensiune: 1 comprimat pe zi (20 mg Baypress zilnic). Daca sunt necesare doze mai mari, doza zilnica poate fi crescuta pana la 40 mg (2 comprimate) zilnic. Dupa o administrare de durata (2-4 luni) se reduce doza la 1 comprimat o data pe zi (20 mg). In cazul pacientilor cu afectiuni hepatice sau renale cronice, excretia medicamentului este intarziata. Este necesara o ajustare individualizata a dozei in functie de gravitatea afectiunii. Tratamentul trebuie inceput cu o doza de 5 mg (o jumatate de comprimat de Baypress(10 mg). Comprimatul este administrat de obicei intreg, cu apa, dupa mese.

Prezentare farmaceutica: Cutii cu 20, 28 si 50 comprimate. A nu se lasa la indemana copiilor.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE