background img

Articole noi

Indigestia balonare remediu

Indigestia balonare remediu

Există multe persoane care suferă în permanenţă de tulburări digestive. Mesele prea rapide, cu un meniu prost alcătuit, însoţite de prea multe lichide, grăsimile, alimentele înghiţite fără a fi mestecate suficient, intoleranţa la zahăr, amidon sau grăsimi, hrana prea abundentă, aerofagia, angoasa sau tensiunea nervoasă nu sînt decît cîteva dintre numeroasele cauze ale indigestiei. Cînd ajunge în faze cronice, aceasta mai este numită şi dispepsie. Simptomele cele mai obişnuite ale dispepsiei sînt arsurile la stomac, limba încărcată, gazele, greutatea şi durerea de stomac apărute după masă, gustul şi mirosul neplăcut al gurii, greaţa şi, uneori, greutatea în respiraţie şi palpitaţiile.

După cum ne-a spus dl prof.univ.dr. Constantin Milică, specialist în fitoterapie, printre alimentele care produc indigestii şi întreţin dispepsia sînt carnea de porc, pasăre şi peşte, acestea avînd cantităţi mari de fosfor şi sulf ce duc la producerea de acizi. Conţinutul acid al brînzeturilor, ouălor, cerealelor şi tuturor seminţelor este apropiat de cel al cărnii. Pentru evitarea şi combaterea acestor neplăceri digestive există plante medicinale care stimulează şi tonifică stomacul. Astfel, din cele mai vechi timpuri, pentru uşurarea digestiei, în mîncare se adaugă plante ca ghimbirul, mărarul, salvia sau menta.

Adăugată în mazăre, menta reduce formarea de gaze şi facilitează digestia. Măghiranul este folosit şi el în acest scop. Planta este utilizată în bucătărie pentru a compensa, prin calităţile sale stimulatorii, dificultatea digerării cărnii “grele” de porc sau de gîscă. Ceaiul de seminţe sau rădăcină de angelică reprezintă şi el un leac binecunoscut împotriva flatulenţelor (gazelor intestinale). De asemenea, fructele de fenicul, plantă denumită şi “prietenul stomacului”, sînt folosite atît în bucătărie, cît şi în medicina populară. Vechile reţete recomandă fructele de fenicul ca favorizînd digestia peştelui, a fasolei, mazării, verzei şi brînzeturilor.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE